Έξι αγώνες θα κρίνουν την πρόκριση στην Ολυμπιάδα για τους βαδιστές-τριες

 Runbeat Team   18:43 25-01-2021  

Έξι αγώνες θα κρίνουν την πρόκριση στην Ολυμπιάδα για τους βαδιστές-τριες


Έξι ευκαιρίες θα έχουν οι Ευρωπαίοι βαδιστές και βαδίστριες για να πετύχουν το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε τους αγώνες που συμπεριλαμβάνονται στο καλεντάρι της και οι χρόνοι τους θα δώσουν πρόκριση στην Ολυμπιάδα του Τόκιο. Ανάμεσά στους βαδιστές που διεκδικούν το εισιτήριο είναι και ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, ο οποίος ναι μεν τη δεδομένη στιγμή παίρνει πρόκριση με βάση τη θέση του στη λίστα ranking, όμως σίγουρα θα κυνηγήσει το όριο για να είναι 100% σίγουρος ότι θα είναι στην Ιαπωνία το καλοκαίρι.

Έτσι, η αρχή θα γίνει στις 14 Φεβρουαρίου στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Σεβίλλη, όπου θα διεξαχθεί μίτινγκ 50χλμ ανδρών και 35χλμ γυναικών.

Θα ακολουθήσει στις 6 Μαρτίου στην Ατάλια της Τουρκίας αγώνας 20 και 50χλμ ανδρών και γυναικών.

Στις 14 Μαρτίου θα διεξαχθεί αγώνας στη Μούρθια τις Ισπανίας με τους άνδρες και τις γυναίκες να τρέχουν 20χλμ, ενώ ένα μήνα μετά (14 Απριλίου) στο Ζανιεμίσλ της Πολωνίας θα διεξαχθεί επίσης αγώνας 20χλμ για τα δύο φύλα.

Στις 18 Απριλίου είναι προγραμματισμένος ο αγώνας στο Έσποο της Φιλανδίας επίσης 20χλμ ανδρών-γυναικών και η τελευταία ευκαιρία θα δοθεί στις 30 Μαΐου επίσης στο Έσποο με τον αγώνα 30χλμ ανδρών και 20χλμ γυναικών.