Εκτός τελετής έναρξης πολλοί αθλητές της Μεγάλης Βρετανίας

 Runbeat Team   17:30 22-07-2021  

Εκτός τελετής έναρξης πολλοί αθλητές της Μεγάλης Βρετανίας


Με πολύ μικρή εκπροσώπηση από τους αθλητές της Μεγάλης Βρετανίας θα γίνει η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων αύριο, Παρασκευή στις 14:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «The Times», μόνο 30 από τους 350 Βρετανούς αθλητές που έχουν ταξιδέψει στην Ιαπωνία θα λάβουν μέρος στην τελετή έναρξης. Οι περισσότεροι αθλητές πήραν αυτή την απόφαση λόγω του πρωτοκόλλου που υπάρχει στην περίπτωση που κάποιος βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό πριν ή μετά ένα αγώνισμα.

 

Από τη στιγμή που θα υπάρχει συνωστισμός στο στάδιο την στιγμή της τελετής έναρξης, υπάρχει και ένας μικρός κίνδυνος εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα προφύλαξης να υπάρξει μετάδοση μεταξύ των μελών των αποστολών των ομάδων.

O αρχηγός της αποστολής, Mark England μεταξύ άλλων δήλωσε σχετικά με την απόδαση των αθλητών: «Τα πρωτόκολλα των ελέγχων μας είναι αρκετά αυστηρά, όχι μόνο όταν μπήκαμε στην χώρα, αλλά και όσο βρισκόμαστε εδώ. Με γνώμονα αυτό και μετά από διαπραγματεύσεις με την Ιαπωνική κυβέρνηση και τους οργανισμούς υγείας, κανείς δεν θα χάσει την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όλοι οι αθλητές μας έχουν κανονικά την άδεια να αγωνιστούν».

Αξίζει να αναφερθεί πως ήδη έχουν μείνει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων αθλητές που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Σημαιοφόροι για την αποστολή της Μεγάλης Βρετανίας έχουν οριστεί οι Hannah Mills και Mohamed Sbihi.