Ελεύθερος ο Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ (vid)

 Runbeat Team   16:03 05-01-2024  

Ελεύθερος ο Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ (vid)


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε σήμερα Παρασκευή 5 Ιανουαρίου ο Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος έμεινε 11 χρόνια στη φυλακή μετά τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ.

Ο Παραολυμπιονίκης, που είχε γίνει στα πέρατα του κόσμου γνωστός με τις επιδόσεις του στα σπριντ, είχε πυροβολήσει και είχε σκοτώσει τη σύντροφό του το 2013 στο σπίτι του.

Μετά από 11 χρόνια αφέθηκε ελεύθερος, όμως θα βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό, δε θα έχει το δικαίωμα να μιλήσει στα ΜΜΕ και να καταναλώσει αλκοόλ.

 

Σύμφωνα με το δίκαιο της Νοτίου Αφρικής όλοι οι παραβάτες δικαιούνται να αποφυλακιστούν υπό όρους με προϋπόθεση να έχουν εκτίσει έστω τα μισά χρόνια από την ποινή τους.

Αντίθετη με την απόφαση είναι η οικογένεια της Ρίβα Στέενκαμπ, ενώ όπως υποστήριξε η μητέρα της στο BBC: «Πάντα γνωρίζαμε ότι η υπό όρους αποφυλάκιση είναι μέρος του νοτιοαφρικανικού νομικού συστήματος. Δεν μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη αν ο άνθρωπός σου δεν επιστρέψει ποτέ. Δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει δικαιοσύνη αν ο αγαπημένος σου δεν επιστρέψει ποτέ και κανένας χρόνος που θα έχει εκτίσει ο δράστης δεν θα φέρει πίσω τη Ρίβα. Εμείς, που παραμένουμε πίσω, είμαστε αυτοί που εκτίουμε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Η μόνη μου επιθυμία είναι να μου επιτραπεί να ζήσω τα τελευταία μου χρόνια ειρηνικά είναι να παραμένω στο Ίδρυμα Rebecca Steenkamp, για να συνεχίσω την κληρονομιά της Ρίβα».

Δείτε το βίντεο από την αποφυλάκισή του