Eliud Kipchoge: Οι τρεις παράγοντες που θα σε κάνουν σπουδαίο στον αθλητισμό (Vid)

 Runbeat Team   15:56 22-10-2022  

Eliud Kipchoge: Οι τρεις παράγοντες που θα σε κάνουν σπουδαίο στον αθλητισμό (Vid)


Ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμων όλων των εποχών, Eliud Kipchoge έδωσε πρόσφατα μία συνέντευξη από την οποία μπορούμε να πάρουμε πολλά παραδείγματα, αναφορικά για τον λόγο που βρίσκεται συνέχεια στην κορυφή. Ο Κενυάτης μαραθωνοδρόμος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους τρεις, κύριους παράγοντες που μπορούν να μας οδηγήσουν στην επιτυχία στον αθλητισμό, δείχνοντας για ακόμα μία φορά το mindset του.

Αρχικά, ο πρώτος παράγοντας είναι, όπως λέει ο ίδιος η «Βιταμίνη Ν», δηλαδή το να μάθουμε να λέμε «Όχι» (No) όποτε χρειάζεται. «Είναι μία βιταμίνη, είναι ο τρόπος που θα πειθαρχήσεις τον εαυτό σου», λέει ο ίδιος.

 

Το δεύτερο… συστατικό της επιτυχίας είναι το να βάζουμε σε σωστή σειρά τις προτεραιότητές μας. Αυτό, όπως είναι φυσικό είναι κάτι το απόλυτα σημαντικό τόσο για έναν αθλητή κορυφαίου επιπέδου, όσο και για έναν απλό, ερασιτέχνη αθλητή. Τέλος, ο Eliud Kipchoge μιλάει για τη σημασία του να μην παραπονιόμαστε. Όταν ένας αθλητής προπονείται και ετοιμάζεται για έναν σκοπό, έναν στόχο, τα συχνά παράπονα μπορούν μόνο να τον αποσπάσουν και να του κάνουν κακό.

Ο Eliud Kipchoge είναι ένας άνθρωπος από τον οποίο μπορούμε να μάθουμε πολλά, μιας και έχει αποδείξει επανειλημμένα, ότι «No Human Is Limited».