Eliud Kipchoge: Τι σκέφτεται μετά τον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού;

 Runbeat Team   18:01 17-01-2023  

Eliud Kipchoge: Τι σκέφτεται μετά τον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού;


Ο Eliud Kipchoge μίλησε σε ΜΜΕ της Κένυας για τα επόμενα σχέδια της καριέρας του, που όπως έχει γίνει γνωστό, έχει τρεις ακόμα μεγάλους στόχους. Ο Κενυάτης θέλει να γίνει ο πρώτος δρομέας που θα κερδίσει και τους έξι Major μαραθωνίους, με την Βοστώνη και τη Νέα Υόρκη να μένουν στην… συλλογή του, ενώ παράλληλα ένας άλλος μεγάλος στόχος είναι η κατάκτηση του τρίτου σερί χρυσού μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

 

«Ο νούμερο ένα λόγος που είμαι ενθουσιασμένος για την συμμετοχή μου στον μαραθώνιο της Βοστώνης είναι επειδή φέτος θα είναι η 10η επέτειος από την βομβιστική επίθεση και νιώθω ότι πρέπει να είμαι εκεί για να βρίσκομαι μαζί τους αυτή τη στιγμή και επίσης να στείλω θετικά συναισθήματα σε όλο τον κόσμο και να δείξω ότι είμαστε όλοι αδέρφια» είπε στο Capital Sports o Eliud Kipchoge αναφερόμενος στον αγώνα της Βοστώνης που θα τρέξει στις 17 Απριλίου, και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πρέπει να δείξουμε στον κόσμο ότι είμαστε ένα και ότι ο αθλητισμός είναι αυτός που μας ενώνει και προάγει την ειρήνη».

 

Ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος στην ιστορία έχει αναδειχθεί νικητής σε Λονδίνο, Βερολίνο, Σικάγο και Τόκιο, ενώ έχει και το παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση, συνεπώς βρίσκεται ένα… βήμα από το να «τερματίσει» το άθλημα. Ο Κενυάτης μίλησε για τους επόμενους στόχους του στη συνέντευξη, δηλώνοντας ουσιαστικά ότι θέλει να προγραμματίσει τον επόμενο αγώνα του μετά από τον μαραθώνιο της Βοστώνης. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ακόμα κάτι σίγουρο για τη συνέχεια της καριέρας του Kipchoge, πέραν του ότι θέλει να αγωνιστεί σε Βοστώνη, Νέα Υόρκη και Παρίσι.

«Πάντα λέω πως κυνηγάω ένα στόχο τη φορά. Αυτή τη στιγμή η συγκέντρωση μου όλη είναι στο μαραθώνιο της Βοστόνης. Μετά από αυτόν θα σκεφτώ τι θα κάνω και πως θα προγραμματίσω τη συνέχεια» είπε κλείνοντας ο Kipchoge.