Εμμανουήλ Καραλής: «Είμαι έτοιμος να κυνηγήσω το μετάλλιο»

 Runbeat Team   12:01 04-03-2023  

Εμμανουήλ Καραλής: «Είμαι έτοιμος να κυνηγήσω το μετάλλιο»


Απόλυτα ικανοποιημένος από την επίδοσή του στον προκριματικό είναι ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος πιστεύει περισσότερο από ποτέ ότι η κατάκτηση ενός μεταλλίου είναι εφικτή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη.

 

Όπως τόνισε μετά τον αγώνα του: «Ξύπνησα το πρωί στις 5 και διαβάζω πως ο Νίκος πήρε μετάλλιο. Αυτό πέρα από χαρούμενο με έκανε να έχω κι ένα έξτρα κίνητρο για τη σημερινή μου παρουσία, γιατί ξέρω πως, όπως οι περισσότεροι αθλητές έχει περάσει και αυτός δύσκολα για να φτάσει στη διάκριση», ήταν τα πρώτα λόγια του Εμμανουήλ Καραλή στη μεικτή ζώνη μετά την πρόκριση του στον τελικό του επί κοντώ με άλμα στα 5,75 μέτρα..

Ο 24χρονος αθλητής ήταν σε καλή κατάσταση και μετά τον προκριματικό το επιβεβαίωσε και απέκτησε επιπλέον αυτοπεποίθηση ενόψει του αγώνα της Κυριακής. «Νιώθω πως είμαι ένας από τους κορυφαίους αθλητές στο αγώνισμα μου και πως ήρθε η σειρά μου να κυνηγήσω παρουσία στο βάθρο των κορυφαίων διοργανώσεων. Ο αγώνας δε θα είναι εύκολος, καθώς και οι οχτώ που μετέχουν είναι ικανοί να φτάσουν ψηλά. Μπορεί να λείπει ο Ντουπλάντις, όμως, αυτό δε σημαίνει κάτι. Στον τελικό θα είμαστε ακόμη πιο επικίνδυνοι, δε βγάζω κανέναν εκτός. Θέλω να δώσω τον καλύτερο μου νεαρό και να κυνηγήσω για ατομικό ρεκόρ. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά με τους Γιώργο Πομάσκι, Χάρη Καραλή και τον Πολωνό Μαρσίν. Από το 5,80 μ. και πάνω θεωρώ πως μπορούν να παίξουν τα μετάλλια», συμπλήρωσε