Ένα νέο αθλητικό δρώμενο, το Backyard Ultra, θα διεξαχθεί στις 7/1/23 στο δάσος Φουρνί

 Runbeat Team   9:27 16-11-2022  

Ένα νέο αθλητικό δρώμενο, το Backyard Ultra, θα διεξαχθεί στις 7/1/23 στο δάσος Φουρνί


Οι λάτρεις του δρομικού κινήματος αναζητούν συνεχώς νέους τρόπους να ανανεώσουν το κίνητρό τους και να οδηγήσουν τον εαυτό τους στα όριά του.

Πλέον υπάρχουν πάρα πολλοί τύποι αγώνων, όμως συνεχώς ανακαλύπτονται και νέοι. Ένα νέο δρομικό γεγονός, λοιπόν, με την ονομασία Backyard Ultra θα διεξαχθεί στις 7 Ιανουαρίου του 2023 στο δάσος Φουρνί του Ηρακλείου Κρήτης. Την ευθύνη της διοργάνωσης θα έχει το σωματείο Χοχλιός Team και η Idean Routes.

 

Μάλιστα ο αγώνας θα αποτελέσει μέρος του παγκόσμιου πρωταθλήματος Backyard Ultra, ο οποίος είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στο εξωτερικό.

Τι είναι όμως το Backyard Ultra και ποιοι είναι οι κανόνες του;

Όπως εξηγούν οι διοργανωτές, «η μορφή αγώνα ενός Backyard Ultra είναι αρκετά απλή. Πρέπει να τρέχετε έναν κύκλο 6,7 χιλιομέτρων μέσα σε μία ώρα, κάθε ώρα, μέχρι να μείνει μόνο ένας συμμετέχων στον αγώνα.

 Οι δρομείς αποχωρούν από τον αγώνα για 3 βασικούς λόγους:

Αποτυχία ολοκλήρωσης του κύκλου εντός της ώρας. Αποτυχία παρουσίας στην γραμμή της εκκίνησης λίγο πριν ξεκινήσει ο επόμενος κύκλος. Αποδοχή της ήττας «Ναι, νικήθηκα».

Έτσι, εάν ολοκληρώσετε έναν κύκλο σε 45 λεπτά, έχετε 15 λεπτά πριν ξεκινήσει ο επόμενος. Το τι θα κάνετε με το χρόνο σας εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς, αλλά ΠΡΕΠΕΙ να είστε στη γραμμή εκκίνησης πριν ξεκινήσει ο επόμενος κύκλος.

Θα υπάρξουν 3 προειδοποιητικά κουδουνίσματα στα 3, 2 & 1 λεπτά , ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν την επικείμενη ώρα έναρξης. Ουσιαστικά, κάθε ώρα γίνεται νέος αγώνας. Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορα ή αργά τρέχετε τον κύκλο, αρκεί να τον επιστρέψετε στη γραμμή τερματισμού πριν από τη διακοπή της 1 ώρας. Κατά την διάρκεια ενός κανονικού αγώνα, μπορείτε να έχετε μια κακή στιγμή και να χαλαρώσετε για κάμποση ώρα στο σταθμό».

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την 1η Δεκεμβρίου 2022 στις 15:00.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη σελίδα  https://ideanroutes.gr/event/fourni-backyard-ultra/.