Επελέγησαν οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες του 2021 στον στίβο

 Runbeat Team   14:08 17-11-2021  

Επελέγησαν οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες του 2021 στον στίβο


Τρεις φωτογραφίες ξεχώρισαν και διεκδικούν τον τίτλο της καλύτερης για το 2021 στον στίβο. Το φετινό βραβείο που θα απονεμηθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στη γιορτή που είναι προγραμματισμένα για την 1η Δεκεμβρίου, θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Jean-Pierre Durand, ενός από τους σπουδαιότερους φωτογράφους των αγώνων στίβου που πέθανε τον περασμένο μήνα.

Από τις 112 φωτογραφίες που ήταν αρχικά υποψήφιες τελικά επιλέχθηκαν 25 από την ειδικά καταρτισμένη επιτροπή. Μάλιστα ανάμεσα σε αυτούς που έκριναν τις φωτογραφίες βρίσκεται και μία Ελληνίδα αθλήτρια και συγκεκριμένα η Κατερίνα Στεφανίδη, ενώ την υπόλοιπη επιτροπή συμπληρώνουν οι Raquel Cavaco Nunes, Ivo Gonzalez, Pascal Rondeau και Akani Simbine. Από αυτές τις 25 επελέγησαν τελικά τρεις. Οι λάτρεις της φωτογραφίας θα έχουν τη δυνατότητα να δουν και τις 25 καλύτερες στις 22 Νοεμβρίου μέσα από το επίσημο σάιτ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου.

Οι τρεις φωτογραφίες που επελέγησαν για καλύτερες είναι οι εξής:

Η Rachel McCoy των ΗΠΑ ολοκληρώνει την προσπάθειά της στα προκριματικά του ύψους στο Τόκιο την ίδια ώρα που οι υπόλοιπες αγωνιζόμενες προστατεύονται από τον ήλιο.

Την φωτογραφία τράβηξε ο Ryan Pierse.

Ο Σουηδός Mondo Duplantis ολοκληρώνει την προσπάθειά του στο επί κοντώ στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Φωτογραφία από τον Matthias Hangst

 Η Viktoriya Tkachuk από την Ουκρανία ξεκινά την κούρσα της στον ημιτελικό των 400μ. εμπόδια στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Φωτογραφία από τον Vegard Grott