Επέστρεψε στην Αθήνα η ομάδα του Μπέρμιγχαμ – Άστραψε το μετάλλιο του Καραλή!
Runbeat Team 12:25 18-08-2026
Στα πάτρια εδάφη επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας (17/8) η εθνική ομάδα στίβου που αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ.
Η ταλαιπωρία από το ταξίδι και η κούραση από την έντονη προσπάθεια στους αγώνες ήτανολοφάνερη στα πρόσωπα όλων, αντικαταστάθηκε, όμως άμεσα από ένα πλατύ χαμόγελο μετά τη θερμή υποδοχή που τους επιφύλαξαν οι άνθρωποι του ΣΕΓΑΣ που τους υποδέχτηκε, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Γιατρουδάκη, τη Β’ Ειδική Γραμματέαμ Ευγενία Νικολετοπούλου και το μέλος του ΔΣ Γιώργο Συμεωνίδη, αλλά και τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας, Μπάμπης Γεωργακόπουλο.
Αστραφτερό ήταν, βέβαια, και το αργυρό μετάλλιο που έφερε μαζί του από το Μπέρμιγχαμ, ο ιπτάμενος Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος, όπως ήταν φυσικό, συγκέντρωσε τα περισσότερα βλέμματα και πολιορκήθηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου.
Ιδιαίτερη στιγμή η ομιλία του Γιάννη Νυφαντόπουλου, μέλους της ομάδας 4Χ100 μ. και εκπροσώπου των αθλητών στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ.
Ο έμπειρος αθλητής ευχαρίστησε τους ανθρώπους του ΣΕΓΑΣ, διοικητικούς και υπαλλήλους για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην επιτυχημένη και άρτια παρουσία της ομάδας στο Μπέρμιγχαμ και έκλεισε λέγοντας χαρακτηριστικά “πιάσατε τον ταύρο από τγα κέρατα”, προς τις δύο κυρίες του ΔΣ που ηγήθηκαν της αποστολής, την Πρόεδρο, Σοφία Σακοράφα και την Α’ Ειδική Γραμματέα, Λούλα Καρατζά, κάνοντας σαφή αναφορά και στο έμβλημα των αγώνων, σήμα-καταταθέν της πόλης από τη μεσαιωνική εποχή.















