Επιβεβαίωσαν για τη Νέα Υόρκη και οι Hoppel και Kibet

 Runbeat Team   10:46 11-01-2023  

Επιβεβαίωσαν για τη Νέα Υόρκη και οι Hoppel και Kibet


Ο Bryce Hoppel και ο Noah Kibet θα έχουν τη δυνατότητα να κοντράρουν ξανά τις δυνάμεις τους στο «χρυσό» μίτινγκ κλειστού στίβου που θα διεξαχθούν στις 11 Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη.  

Ο Hoppel θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στους αγώνες του Μιλρόουζ στα 800μ. έχοντας κάνει μία εξαιρετική πορεία τον τελευταίο χρόνο κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου με χρόνο 1:46.51. Παράλληλα μετράει πλέον αρκετά μετάλλια τόσο στον κλειστό όσο και στον ανοικτό στίβο στην Αμερική.

 

«Παρών» στο μίτινγκ του Μιλρόουζ θα είναι και ο δεύτερος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ο Noah Kibet, ο οποίος σε ηλικία 17 ετών έγινε ο νεότερος μεταλλιούχος στη διοργάνωση. Έχοντας πλέον κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ο Κενυάτης ευελπιστεί σε ακόμα καλύτερες επιδόσεις και θέλει να το αποδείξει στη Νέα Υόρκη. Ο Kibet έτρεξε σε 1:46.35 τα 800μ. στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, ενώ κατέκτησε επίσης το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου U20 που πραγματοποιήθηκε στο Ναϊρόμπι το 2021.

Ανάμεσα σε Hoppel και Kibet θα βρίσκεται ο Clayton Murphy. Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του 2016 έχει μία τεράστια καριέρα να επιδείξει και σίγουρα θα προσπαθήσει να διεκδικήσει κάτι καλό στο μίτινγκ του Μελρόουζ.

Υψηλούς στόχους έχει και ο Isaiah Harris, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Hoppel στο περσινό πρωτάθλημα κλειστού στίβου των ΗΠΑ, αλλά και ο Kyle Langford, ο «ασημένιος» πρωταθλητής στους Αγώνες Κοινοπολιτείας το 2018.

Στη λίστα των συμμετασχόντων βρίσκονται επίσης ο Μεξικανός Jesus Tonatiu Lopez, ο Ιρλανδός Mark English και ο Αμερικάνος Cade Flatt.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο συγκεκριμένο μίτινγκ θα αγωνιστεί και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία θα αναμετρηθεί με τις Katie Moon και Sandi Morris, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και το αγώνισμα της σφαιροβολίας καθώς θα αγωνιστούν οι Ryan Crouser και Joe Kovacs, αλλά και τα 300μ. γυναικών καθώς στην εκκίνηση θα βρεθούν οι Abby Steiner, Jenna Prandini και Brittany Brown.

Ξεχωρίζει επίσης το αγώνισμα των 3000μ γυναικών καθώς θα αγωνιστούν η Konstanze Klosterhalfen και η Alicia Monson, ενώ «παρών» στα 60μ. θα είναι και ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 200 μέτρων, Noah Lyles, ενώ η Laura Muir θα τρέξει στο μίλι.