Επίσημο: Στις 2 Οκτωβρίου και με 50.000 δρομείς ο Μαραθώνιος του Λονδίνου το 2022

 Runbeat Team   20:37 17-08-2021  

Επίσημο: Στις 2 Οκτωβρίου και με 50.000 δρομείς ο Μαραθώνιος του Λονδίνου το 2022


Ο Μαραθώνιος του Λονδίνου θα διεξαχθεί στις 3 Οκτωβρίου 2022, ενώ για φέτος έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Κυριακή 3 Οκτωβρίου.

Ο μαραθώνιος του Λονδίνου αναμένεται να είναι ο μεγαλύτερος μαραθώνιος του κόσμου με τη συμμετοχή 50.000 δρομέων, μεταξύ των οποίων αρκετών κορυφαίων. Οι διοργανωτές γνωστοποίησαν την διεξαγωγή του αγώνα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον μήνα Οκτώβριο αντί για τον συνηθισμένο μήνα Απρίλιο, προφανώς λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί σε όλα τα αθλήματα λόγω του κορωνοϊού.

Μεταξύ άλλων, ο διευθυντής εκδήλωσης του μαραθωνίου ανέφερε ότι η διοργάνωση θα επιστρέψει στον «κανονικό» της μήνα το 2023, όταν θα γίνει την Κυριακή 23 Απριλίου.

 

Ο Hugh Brasher, διευθυντής εκδήλωσης για τον μαραθώνιο του Λονδίνου τόνισε:

«Ζούμε σε έναν εξαιρετικά αβέβαιο κόσμο-έναν κόσμο όπου διαφορετικές προσεγγίσεις για τη διαχείριση του κορωνοϊού διερευνώνται και εκτελούνται. Ο Μαραθώνιος του Λονδίνου είναι μια μοναδική γιορτή της μεγάλης οικογένειας της ανθρωπότητας που ενώθηκε. Πιστεύουμε ότι μεταφέροντας την εκδήλωση του 2022 για τον Οκτώβριο, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να καλωσορίσουμε τον κόσμο στους δρόμους του Λονδίνου, επιτρέποντας την συγκέντρωση δεκάδων εκατομμυρίων για καλούς σκοπούς.

Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες στον Δήμαρχο του Λονδίνου στους δήμους του Λονδίνου Greenwich, Lewisham, Southwark, Tower Hamlets Westminster και τις εταιρίες City of London, Transport for London, The Royal Parks, BBC TV και πολλούς άλλους συνεργάτες μας για την υποστήριξή τους στην την επιβεβαίωση της ημερομηνίας 2 Οκτωβρίου 2022.

Για 39 χρόνια, ο Μαραθώνιος του Λονδίνου ήταν μια ανοιξιάτικη διοργάνωση και θα επιστρέψουμε στην παραδοσιακή μας ημερομηνία το 2023, όταν και θα πραγματοποιηθεί ο Μαραθώνιος TCS του Λονδίνου την Κυριακή 23 Απριλίου».