Επιστρέφει για νέα ρεκόρ ο Ημιμαραθώνιος του Ras Al Khaimah

 Runbeat Team   13:40 18-02-2022  

Επιστρέφει για νέα ρεκόρ ο Ημιμαραθώνιος του Ras Al Khaimah


Δυναμικά επιστρέφει αύριο Σάββατο 19/02 ο Ημιμαραθώνιος Ras Al Khaimah καθώς θα λάβουν μέρος κορυφαίοι δρομείς του κόσμου με την παρουσία των  Jacob Kiplimo και Ababel Yeshaneh που κατέχουν το παγκόσμιο ρεκόρ Ημιμαραθωνίου να ξεχωρίζει.

Η πανδημία εμπόδισε τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου Ημιμαραθωνίου το 2021, αλλά επιστρέφει αυτό το σαββατοκύριακο με τους διοργανωτές να περιμένουν σε πολύ δυνατούς χρόνους.

Η Yeshaneh έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ την τελευταία φορά που διεξήχθη ο αγώνας, με χρόνο 1:04:31 για να τερματίσει καθαρά μπροστά από την κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ μαραθωνίου Brigid Kosgei, η οποία ήταν επίσης εντός του προηγούμενου ρεκόρ μεικτών αγώνων γυναικών. Έκτοτε, η Letesenbet Gidey στη Βαλένθια έφτασε στο 1:02:52.

 

Στις πολύς δυνατές συμμετοχές ανήκουν και η Genzebe Dibaba, η Hellen Obiri και η Sheila Chepkirui.

Στον αγώνα των ανδρών, ο Kiplimo ​​αγωνίζεται για πρώτη φορά από τότε που σημείωσε το παγκόσμιο ρεκόρ (57:31) στη Λισαβόνα τον περασμένο Νοέμβριο. Η περυσινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα καλή γι’ αυτόν καθώς τερμάτισε τρίτος στα 10.000μ και πέμπτος στα 5.000μ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί στο Ras Al Khaimah και θα έχει δυνατούς αντιπάλους, όπως  ο Abel Kipchumba και ο Alexander Mutiso, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στο Ras Al Khaimah το 2020 με ατομικό ρεκόρ 57:59.

Ο Αιθίοπας Amedework Walelegn είναι ένας ακόμη αθλητής που επιστρέφει στο Ras Al Khaimah. Συμμετέχουν επίσης οι Philemon Kiplimo, DanielKibet, Kennedy Kimutai, Kelvin Kiptum, Mathew Kimeli και Rodgers Kwemoi από την Κένυα, καθώς και οι Seifu Tura, Dawit Wolde και Asefa Mengstu από την Αιθιοπία.

Ο Γερμανός Amanal Petros, ο οποίος  κατέχει το εθνικό ρεκόρ 1:00:09, λέγεται ότι στοχεύει στο ευρωπαϊκό ρεκόρ (59:13) που κατέχει ο Ελβετός JulienWanders από το 2019.

Οι αγώνες γυναικών και ανδρών θα διεξαχθούν ταυτόχρονα, με έναρξη στις 7 το πρωί τοπική ώρα.