Επιστρέφει η λαμπαδηδρομία στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024»

 Runbeat Team   10:40 15-09-2022  

Επιστρέφει η λαμπαδηδρομία στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024»


Στην Ελλάδα βρίσκεται από χθες αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» για να συζητήσουν λεπτομέρειες για τις Τελετές Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, στην Αρχαία Ολυμπία και το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η πενταμελής γαλλική επιτροπή ξεκίνησε την επίσκεψή της από τα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, όπου έγιναν και οι πρώτες συζητήσεις για τα διαδικαστικά της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

 

Η συνάντηση έγινε παρουσία του Προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου, του Γενικού Γραμματέα Μανώλη Κολυμπάδη και του Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Θανάση Βασιλειάδη.

Να υπενθυμίσουμε ότι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και του Πεκίνου δεν έγινε Λαμπαδηδρομία λόγω της πανδημίας του covid 2019 κάτι που επιστρέφει με τη διοργάνωση του Παρισιού. Για την ακρίβεια η προηγούμενη φορά που είχε ανάψει η Φλόγα για Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν στις 18 Οκτωβρίου 2021 για τους Χειμερινούς Αγώνες του Πεκίνου.

Σήμερα Πέμπτη 15/9 οι εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» θα ταξιδέψουν στην Αρχαία Ολυμπία, για να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις και τον τόπο που γεννιέται η Ολυμπιακή Φλόγα και αύριο Παρασκευή 16/9 θα επισκεφτούν το Παναθηναϊκό Στάδιο, εκεί όπου η ιερή Φλόγα μετά τη Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους, θα παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων.