Επιστρέφει στη δράση η Kimberly Garcia μετά το διπλό θρίαμβό της σε 20χλμ και 35χλμ βάδην στο Όρεγκον

 Runbeat Team   14:35 24-03-2023  

Επιστρέφει στη δράση η Kimberly Garcia μετά το διπλό θρίαμβό της σε 20χλμ και 35χλμ βάδην στο Όρεγκον


Τον πρώτο της αγώνα μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου τόσο στα 20χλμ όσο και στα 35χλμ βάδην στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον θα κάνει η Kimberly Garcia αύριο Σάββατο 25/3 στη Σλοβακία.

Η πρωταθλήτρια από το Περού επιστρέφει μετά από αρκετούς μήνες στη δράση με στόχο να συνεχίσει από εκεί που το άφησε, δηλαδή, να συνεχίσει να γράφει ιστορία.

 

Η Garcia έγινε η πρώτη γυναίκα που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο τόσο στα 20χλμ όσο και στα 35χλμ σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και μάλιστα με αξιομνημόνευτες επιδόσεις. Έδωσε χρόνο στον εαυτό της να ξεκουραστεί τους προηγούμενους μήνες και πλέον είναι έτοιμη για νέες επιτυχίες αγωνιζόμενη στο πρώτο «χρυσό» World Race Walking Tour του 2023.

Βασική της αντίπαλος θα είναι η Κινέζα Liu Hong, η οποία επίσης μετρά ένα μεγάλο αριθμό επιτυχιών σε αγώνες του παρελθόντος. Από εκεί και πέρα ξεχωρίζει η παρουσία της Πολωνής, Katazyna Zdzieblo, η οποία τερμάτισε πίσω από την Garcia και στις δύο αποστάσεις στο Όρεγκον, καθώς και στα 20 χιλιόμετρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ένα μήνα αργότερα.

Παρούσα θα είναι και η Glenda Morejon, η οποία ήταν νικήτρια στα 35 χιλιόμετρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ομάδων βάδην που πραγματοποιήθηκε στο Μουσκάτ το 2022. Με άλλα λόγια αναμένεται ένας συναρπαστικός αγώνας 35χλμ γυναικών.

Στον αγώνα των ανδρών ξεχωρίζει η παρουσία του Dawid Tomala, ο οποίος στοχεύει σ’ ένα νέο ατομικό ρεκόρ, ενώ βασικός ανταγωνιστής του θα είναι ο Brian Pintado, ο οποίος έχασε για λίγο ένα μετάλλιο στο Όρεγκον πέρυσι.

Παρών θα είναι επίσης ο Βραζιλιάνος Caio Bonfim, ο Πορτογάλος Joao Vieira και οι Μεξικανοί Ricardo Ortiz και Jose Doctor που έχουν μεγάλη εμπειρία…