Επιτυχημένη η Γενική Συνέλευση της ANOC, ξεχώρισαν οι βραβεύσεις

 Runbeat Team   18:12 25-10-2021  

Επιτυχημένη η Γενική Συνέλευση της ANOC, ξεχώρισαν οι βραβεύσεις


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 23-24 Οκτωβρίου η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών στη Χερσόνησο της Κρήτης.

Περίπου 600 σύνεδροι από όλα τα μέρη της γης βρέθηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο διήμερο συμμετέχοντας στην εκδήλωση που σκοπό είχε συζητηθούν όλα τα επίμαχα θέματα που αφορούν τον αθλητισμό.

 

Στη Γενικής Συνέλευσης της ANOC, συμμετείχαν εκπρόσωποι και από τις 205 Ολυμπιακές Επιτροπές των χωρών από όλο τον κόσμο (155 εξ αυτών με φυσική παρουσία και οι υπόλοιποι μέσω τηλεδιάσκεψης). Το «παρών» έδωσε φυσικά ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ και η Εκτελεστική Επιτροπή της, οι Διεθνείς Ομοσπονδίες Ολυμπιακών Αθλημάτων, οι Οργανωτικές Επιτροπές των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020» για τον απολογισμό τους καθώς και «Πεκίνο 2022» (Χειμερινοί) και «Παρίσι 2024» για τον προγραμματισμό τους.

Το Σάββατο η συζήτηση επικεντρώθηκε στο οικολογικό πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί στο εξής, ενώ την Κυριακή την παράσταση έκλεψε η τελετή των βραβείων της Διεθνούς Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC).

Στην διάρκεια της εκδήλωση όπου βραβεύθηκαν οι αθλητές και αθλήτριες που ξεχώρισαν στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, ενώ η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είχε την ευκαιρία να προχωρήσει σε μια δική της βράβευση.

Πιο συγκεκριμένα η ΕΟΕ τίμησε τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη του μήκους, Μίλτο Τεντόγλου ως τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή στη διοργάνωση του Τόκιο σε όλα τα αθλήματα.

Στην τελετή, βραβεύτηκαν οι αθλητές που ξεχώρισαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 και είναι οι εξής:

• Καλύτερη επίδοση σε άθλημα πολλών αθλητών στις γυναίκες: Ομάδα Ξιφασκίας της Εσθονίας στη Κατηγορία Épée

• Καλύτερη επίδοση σε άθλημα πολλών αθλητών στους άνδρες: Ομάδα ποδηλασίας track pursuit της Ιταλίας

• Καλύτερη γυναικεία ομάδα του Τόκιο 2020: Γυναικεία Ομάδα Ράγκμπι Νέας Ζηλανδίας

• Καλύτερη ανδρική ομάδα του Τόκιο 2020: Ανδρική Ομάδα Μπέιζμπολ Ιαπωνίας

• Καλύτερη αθλήτρια του Τόκιο 2020: Maggie Mac Neil – Καναδάς (κολύμβηση)

• Καλύτερος Άνδρας αθλητής του Τόκιο 2020: Eliud Kipchoge – Κένυα (μαραθώνιος)

• Εξαιρετική επίδοση αθλητή: Mijaín López – Κούβα (πάλη)

• Καλύτερη Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή του Τόκιο 2020: Ιαπωνική Ολυμπιακή Επιτροπή

• Συμβολή στο Ολυμπιακό Κίνημα: John Coates – Αντιπρόεδρος της ΔΟΕ

Τα Βραβεία ANOC δημιουργήθηκαν ως ένδειξη αναγνώρισης προς τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές και τους αθλητές τους για την αφοσίωσή τους στο Ολυμπιακό Κίνημα και για την προώθηση των Ολυμπιακών αξιών. Κατά την διάρκεια της τελετής, απονεμήθηκαν επίσης διπλώματα στις πρωτοποριακές Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, οι οποίες μας σημάδεψαν με ιστορικές αθλητικές στιγμές κατά της διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020.