Επτά πρόσφυγες αθλητές στίβου θα αγωνιστούν στο Τόκιο

 Runbeat Team   20:58 02-07-2021  

Επτά πρόσφυγες αθλητές στίβου θα αγωνιστούν στο Τόκιο


Επτά αθλητές στίβου που είναι πρόσφυγες θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο συμπληρώνοντας μία ομάδα 29 ατόμων που θα αγωνιστούν στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του κόσμου από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η ομάδα στίβου των προσφύγων θα είναι επταμελής, ενώ από τους συνολικά 29 που θα πάρουν μέρος θα αγωνιστούν σε 12 αθλήματα.

Όσον αφορά στο στίβο, θα αγωνιστούν η Rose Nathike Lokonyen (ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ), η οποία ήταν σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς του Ρίο και θα τρέξει στα 800μ. Επίσης η συντοπίτισσά της Anjelina Nadai Lohalith που θα τρέξει στα 1.500μ.

Η Loroupe, πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ μαραθωνίου, τριών ετών παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης 2000, θα επαναλάβει τον ρόλο της ως ομάδα Chef de Mission.

Από τους άνδρες ξεχωρίζει η συμμετοχή του 23χρονου Tachlowini Gabriyesos (Ερίτρεα), ο οποίος έχει χρόνο 2:10:55 από τον Μαραθώνιο Hahula Galilee που διεξήχθη στις 14 Μαρτίου και έγινε ο πρώτος πρόσφυγας αθλητής που έτρεξε κάτω από το όριο για την Ολυμπιάδα.

Από εκεί και πέρα την επτάδα συμπληρώνουν ο Jamal Abdelmaji Eisa Mohammed (Σουδάν) που θα συμμετάσχει στα 5.000 μέτρα με τις επιδόσεις του να ξεχωρίζουν. Το περασμένο σαββατοκύριακο μάλιστα έτρεξε τα 10χλμ στο Μπέρμιγχαμ σε 28:52.64.

Ο Paulo Amotun Lokoro (Νότιο Σουδάν) που θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά σε Ολυμπιάδα στα 1.500μ. έχοντας ατομικό ρεκόρ 3:47.03. Ο Dorian Keletela (Κονκγό) που θα τρέξει στα 100μ. έχοντας καλύτερο χρόνο 10.46.

Τέλος ο James Nyang Chiengjiek (Νότιο Σουδάν) που είχε αγωνιστεί και στο Ρίο στα 800μ.

Την αποστολή θα συνοδέψουν οι προπονητές, Francis Obikwelu, ο Joseph Domongole και ο Alemayehu Gebrmeskel.