Έρχεται το Olympus Geo Τrail 2024 – Η προκήρυξη

 Runbeat Team   20:33 26-06-2024  

Έρχεται το Olympus Geo Τrail 2024 – Η προκήρυξη


Η Olympus Geo Τrail, σε συνεργασία με το δήμο ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει για τρίτη χρονιά στις 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου 2024 τρεις αγώνες ορεινού τρεξίματος με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Παλαιά Βροντού Πιερίας! Απώτερος σκοπός της διοργάνωσης των αγώνων Olympus Geo Trail αποτελεί τόσο η διατήρηση των παλιών μονοπατιών του Βορείου Ολύμπου, όσο και η ανάδειξη του εγκαταλελειμμένου οικισμού της Παλαιάς Βροντούς (του σημείου εκκίνησης και τερματισμού των αγώνων), με προοπτική να αποτελέσει στο μέλλον κέντρο πολυήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων κατά την περίοδο διεξαγωγής των αγώνων.

 

1. Χρόνος διεξαγωγής:

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου 2024 και περιλαμβάνουν τις εξής διαδρομές:

“alOu” Alpine Olympus ULTRA 65χλμ. με 5000μ. υψομετρική,

"Μπαρμπαλάς" 22χλμ. με 1700μ. υψομετρική,

"Κρεβάτια" 11χλμ. με 720μ. υψομετρική.

Οι αγώνες θα βαθμολογηθούν από την ITRA.

2. Όριο συμμετεχόντων:

Στον κάθε αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν 300 δρομείς.

3. Η εκκίνηση του αγώνα των 65χλμ. ″alOu″ θα δοθεί στις 21:00 (με χρονικό όριο 23 ώρες χωρίς σημεία αποκλεισμού) του Σαββάτου 31 Αυγούστου 2024.

Η εκκίνηση του αγώνα των 22χλμ. "Μπαρμπαλάς" θα δοθεί στις 09:00 (με χρονικό όριο 7 ώρες) της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου 2024.

Η εκκίνηση του αγώνα των 11χλμ. "Κρεβάτια" θα δοθεί στις 10:00 (με χρονικό όριο 4 ώρες) της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου 2024.

4. Χώρος διεξαγωγής:

Οι αγώνες έχουν εκκίνηση και τερματισμό την Παλαιά Βροντού Πιερίας.

5. Διαδρομή αγώνα 65 χλμ.: Εκκίνηση του αγώνα από την Παλαιά Βροντού Πιερίας. Μονοπάτι μέσα στο δάσος. Στη διάρκεια της διαδρομής οι αθλητές/αθλήτριες θα συναντήσουν μερικά κομμάτια δασικού χωματόδρομου.

6. Διαδρομή αγώνα 22 χλμ.: Εκκίνηση του αγώνα από την Παλαιά Βροντού Πιερίας. Μονοπάτι μέσα στο δάσος.

7. Διαδρομή αγώνα 11χλμ.: Εκκίνηση από την Παλαιά Βροντού Πιερίας. Μονοπάτι μέσα στο δάσος .

8. Κατηγορίες:

Περιλαμβάνει τις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών τόσο στα αποτελέσματα όσο και στις απονομές.

9. Απονομές:

Οι απονομές θα γίνουν την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στις 14:30.

Κύπελλα στους 3 πρώτους νικητές της γενικής κατηγορίας (ανδρών – γυναικών και στους τρεις αγώνες) και βράβευση στους πρώτους νικητές στις ηλικιακές κατηγορίες των δυο αγώνων:

α)65χλμ.

Κατηγορία ανδρών έως 50 ετών

Κατηγορία ανδρών 51+

Κατηγορία γυναικών έως 50 ετών

Κατηγορία γυναικών 51+

β) 22χλμ.

Κατηγορία ανδρών έως 40 ετών

Κατηγορία ανδρών 41 - 50 ετών

Κατηγορία ανδρών 51 - 60 ετών

Κατηγορία ανδρών 60+

Κατηγορία γυναικών έως 40 ετών

Κατηγορία γυναικών 41 - 50 ετών

Κατηγορία γυναικών 51 - 60 ετών

Κατηγορία γυναικών 60+

10. Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των 22 και 65 χλμ. έχουν όσοι την ημερομηνία εκκίνησης του αγώνα θα έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 11 χλμ έχουν και όσοι κατά την ημερομηνία εκκίνησης του αγώνα έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους με την έγγραφη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα.

11. Κόστος συμμετοχής:

65 ευρώ για τον αγώνα των 65 χλμ.,

25 ευρώ για τον αγώνα των 22 χλμ.,

15 ευρώ για τον αγώνα των 11 χλμ.

12. Εγγραφές αθλητών:

Οι εγγραφές των αθλητών θα ξεκινήσουν στις 25/6/2024 και θα ολοκληρωθούν στις 20/8/2024 ή με τη συμπλήρωση του μέγιστου αριθμού συμμετοχών.

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά πατώντας εδώ.

Η πληρωμή μπορεί να γίνει με κατάθεση στους τραπεζικους λογαριασμους:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 37300704758

Δικαιούχοι Grbovic Jasminka, Γεωργούλης Ιωάννης, Γεωργούλης Γαβριήλ-Ηρακλης

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 5255060782969

Δικαιούχος Grbovic Jasminka

Προσοχή στην αιτιολογία να αναγράφεται ονοματεπώνυμο και ο αγώνας (ή τα χλμ).

Σε περιπτωση μεταφοράς από άλλη τράπεζα τα έξοδα επιβαρύνουν τον καταθέτη.

13. Δήλωση Υγείας:

Δηλώνετε ότι έχετε υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και είστε απολύτως υγιείς για να συμμετάσχετε στον αγώνα Olympus Geo Trail. Αποδέχεστε την πλήρη ευθύνη για οποιονδήποτε τραυματισμό ή ατύχημα ή θάνατο που μπορεί να συμβεί από και προς το σημείο εκκίνησης ή κατά την διάρκεια του αγώνα, καθώς και για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί κατά την συμμετοχή σας στον αγώνα, όπως πτώσεις (που μπορεί να προκληθούν κατά την επαφή με άλλους συμμετέχοντες), κακές καιρικές συνθήκες, κλπ. Παραιτείστε οποιασδήποτε αξίωσης από τους διοργανωτές, τους χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με την διεξαγωγή του αγώνα και αποδέχεστε ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για οτιδήποτε μπορεί να προκύψει κατά την διάρκεια του αγώνα.

14. Το Υγειονομικό Πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

15. Αποδοχή φωτογράφισης - βιντεοσκόπησης:

Δώστε την έγκρισή σας στους διοργανωτές για χρήση φωτογραφιών ή βίντεο από τον αγώνα, ή άλλη εγγραφή, χωρίς καμία οικονομική ανταπόκριση.

16. Παροχές:

• Ηλεκτρονική χρονομέτρηση (chip χρονομέτρησης)

• Βαθμολόγηση από την ITRA

• Αναμνηστικό δώρο

• Αναμνηστικό μετάλλιο

• Αριθμός συμμετοχής

• Τροφοδοσία και υδροδοσία κατά την διάρκεια των αγώνων (11χλμ. – 22χλμ – 65χλμ)

• Σνακ-φαγητό, φρούτο, χυμός και νερό στον τερματισμό

Pasta Party το Σάββατο 31 Αυγούστου από τις 18:00-20:00.

17. Υποστήριξη αθλητών-υγειονομική κάλυψη

• Διαδρομή των 11 χλμ. με δύο σταθμούς υδροδοσίας

• Διαδρομή των 22 χλμ. με τρεις σταθμούς υδροδοσίας-τροφοδοσίας

• Διαδρομή των 65 χλμ. με οκτώ σταθμούς υδροδοσίας-τροφοδοσίας

Οι αγώνες θα καλυφθούν από εθελοντές διασώστες.

18. Παραλαβή Αριθμών

• Το Σάββατο 31 Αυγούστου το απόγευμα στην αφετηρία του αγώνα από τις 17:00 – 20:00 ή κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 6946954259. Και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου το πρωί στην αφετηρία του αγώνα από τις 7:30 – 8:30 για τον αγώνα 22χλμ και 7:30 - 09:30 για τον αγώνα 11χλμ ή κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 6946954259.

• Για τον αγώνα των 65χλμ θα υπάρχει δυνατότητα drop-bags για το σταθμό Χρηστάκη. Οι αθλητές/αθλήτριες που επιθυμούν να αφήσουν τα drop-bags τους πρέπει να επικοινωνήσουν με τη διοργάνωση στο τηλέφωνο 6946954259 . Η drop-bag του αθλητή/της αθλήτριας θα είναι δικής του/της επιλογής συσκευασία (πλαστική σακούλα, σακίδιο πλάτης κλπ.) και δικής του/της ιδιοκτησίας. Πάνω στην drop-bag τσάντα ο αθλητής/η αθλήτρια πρέπει να γράψει το όνομά του/της με ευδιάκριτα κεφαλαία γράμματα. Συνιστάται στους αθλητές/στις αθλήτριες να μην τοποθετούν αντικείμενα αξίας στις τσάντες τους. Σε κάθε περίπτωση η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν κλοπή, απώλεια ή ζημιά σε συσκευασία ή στο περιεχόμενό τους.

• Οι αθλητές/αθλήτριες κατά την παραλαβή των αριθμών οφείλουν να προσκομίσουν επίσημο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο).

• Αν ένας αθλητής/μία αθλήτρια εγκαταλείψει την προσπάθειά του/της κατά τη διάρκεια του αγώνα, τότε οφείλει να παραδώσει τον αριθμό του/της στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου.

• Οι αθλητές/αθλήτριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη διαδρομή του αγώνα, χωρίς παραλείψεις, προσθέσεις, παραλλαγές εκτός διαδρομής.

• Οι αθλητές/αθλήτριες υποχρεούνται να περάσουν απ’ όλα τα σημεία τροφοδοσίας και υδροδοσίας καθώς και απ’ όλα τα σημεία ελέγχου των αθλητών.

• Οι αθλητές/αθλήτριες οφείλουν να διατηρούν καθαρό το φυσικό περιβάλλον καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και να αφήνουν σκουπίδια μόνο στους σταθμούς τροφοδοσίας.

Παρατηρήσεις:

• Η διοργάνωση μπορεί να τροποποιήσει μέρος της διαδρομής, να αφαιρέσει ή να προσθέσει μέρος διαδρομής ή να αλλάξει τις ώρες εκκίνησης για λόγους ασφαλείας των αθλητών και για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

• Ενστάσεις γίνονται στη γραμματεία της διοργάνωσης στο τέλος του αγώνα και αφορούν προσωπικές επιδόσεις και όχι επιδόσεις και συμπεριφορές άλλων αθλητών.

• Ο αγώνας είναι ημιαυτόνομος, οπότε οι αθλητές/αθλήτριες θα πρέπει να μεταφέρουν μαζί τους τα επιπλέον υλικά τροφοδοσίας αν αυτοί κρίνουν ότι χρειάζονται.

• Απαγορεύεται κάθε εξωτερική βοήθεια σε αθλητή/αθλήτρια από άτομα ή σταθμούς που δεν ανήκουν στη διοργάνωση.

• Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει, που δεν προβλέπεται στην προκήρυξη, αρμόδια να αποφασίσει είναι η οργανωτική επιτροπή.

• Επικοινωνία στο τηλέφωνο: 6946954259 Αθανάσιος Γεωργούλης