Έσπασαν κοντέρ και ευρωπαϊκά ρεκόρ οι 19χρονοι Hodgkinson και Burgin στην Οστράβα

 Runbeat Team   8:59 20-05-2021  

Έσπασαν κοντέρ και ευρωπαϊκά ρεκόρ οι 19χρονοι Hodgkinson και Burgin στην Οστράβα


Έχοντας κλείσει μόλις τον Μάρτιο τα 19 της χρόνια η Keely Hodgkinson, εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της, κάτι που έδειξε και στην Οστράβα, όπου κατάφερε να καταρρίψει δύο ρεκόρ στα 800 μέτρα που αγωνίστηκε.

 

Πραγματοποιώντας χρόνο 1:58.89 κατάφερε να καταρρίψει για σχεδόν ένα δευτερόλεπτο το ρεκόρ που κρατούσε εδώ και χρόνια η Charlotte Moore στην ηλικιακή κατηγορία U20, στον ανοιχτό στίβο στα 800μ., κάτι το οποίο αποτελεί ευρωπαϊκό ρεκόρ.

Παράλληλα εξαιρετική ήταν και η επίδοση του έτερου βρετανού «wonderkid» Max Burgin, ο οποίος κατάφερε να πραγματοποιήσει χρόνο 1:44.14 στα 800μ. και να καταρρίψει το ρεκόρ του Yuriy Borzakovskiy, το οποίο ήταν 1:44.33.

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο του αγώνα η στιγμή που ο Max Burgin δεν πίστευε πως ήταν πρώτος στο φινάλε της κούρσας 10 μέτρα μακριά από τους υπόλοιπους δρομείς και γύρισε να δει πίσω του τι πραγματικά γίνεται. Μ’ αυτό το χρόνο ο φοβερός Βρετανός παίρνει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

 

Να σημειώσουμε πως Hodgkinson και Burgin είναι καλοί φίλοι και πραγματοποιούν μερικές από τις προπονήσεις τους παρέα τα τελευταία χρόνια.

Πηγή φωτογραφίας: athleticsweekly.com