Έτοιμη για τον πρώτο της αγώνα στην Αμερική η Ηλιάνα Τριανταφύλλου

 Runbeat Team   17:02 26-03-2024  

Έτοιμη για τον πρώτο της αγώνα στην Αμερική η Ηλιάνα Τριανταφύλλου


Έχοντας αλλάξει ριζικά τον τρόπο ζωής και προπόνησής της, η Ηλιάνα Τριανταφύλλου είναι έτοιμη να κάνει το ντεμπούτο της στη φετινή σεζόν.

Η νεαρή πρωταθλήτρια μετακόμισε από τις Σέρρες στην Αμερική καθώς τη δέχτηκαν με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Λούισβιλ. Η 19χρονη αθλήτρια πέρασε μια περίοδο προσαρμογής και πλέον είναι έτοιμη να κάνει τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ18 στο επί κοντώ ετοιμάζεται για το ντεμπούτο της στη θερινή σεζόν στο Όστιν του Τέξας. Σε έναν πρώτο αγώνα όπου αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για εκείνη είναι να δει και πάλι τον πήχη, όπως επισήμανε μιλώντας στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ.

 

Πιο συγκεκριμένα τόνισε: «Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα στον πρώτο μου αγώνα, καθώς είμαστε πολύ νωρίς στη σεζόν. Έχω κάνει κάποιες αλλαγές στην προπόνηση, τα αποτελέσματα της οποίας θα δούμε αργότερα. Είμαι καλά, μπορώ να πω ότι προσαρμόστηκα με τις προπονήσεις, με τα μαθήματα και ό,τι άλλο συνεπάγεται. Όλα είναι διαφορετικά, ασύγκριτα με την Ελλάδα σε πολλούς τομείς για παράδειγμα οι εγκαταστάσεις, οι προπονήσεις και γενικά η νοοτροπία τους σε πολλά θέματα», είπε η Τριανταφύλλου και συμπλήρωσε:

«Με την προπονήτρια του Πανεπιστημίου (σ.σ Brooke Rasnick) τα πάμε παρά πολύ καλά, από την αρχή με βοήθησε σε ό,τι χρειαζόμουν και έχουμε πολύ καλή επικοινωνία μεταξύ μας, που είναι πολύ βασικό. Και νομίζω ένα θετικό παραπάνω είναι ότι είναι γυναίκα».

Η Τριανταφύλλου το καλοκαίρι θα διεκδικήσει τη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, μια διοργάνωση στην οποία συμμετείχε δύο ακόμη φορά στην καριέρα της, το 2021 στο Ναϊρόμπι και το 2022 στο Κάλι. «Στόχος μου για φέτος είναι πρώτα απ’ όλα να είμαι υγιής και μετά ό,τι καλύτερο μπορώ για αυτή τη χρόνια, Έχουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα φέτος οπότε έχουμε δουλειά μπροστά μας», κατέληξε.

Η Τριανταφύλλου έχει ατομικό ρεκόρ 4,24μ. στον ανοιχτό και 4,30μ. στον κλειστό.