Έτοιμος για τον μαραθώνιο στο Τόκιο ο Kipchoge: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος»

 Runbeat Team   17:19 02-03-2022  

Έτοιμος για τον μαραθώνιο στο Τόκιο ο Kipchoge: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος»


Ο γεμάτος «αστέρια» μαραθώνιος του Τόκιο πλησιάζει, καθώς είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Κυριακή (06/03). Το μεγάλο φαβορί του αγώνα είναι ο Eliud Kipchoge, ο οποίος μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στον μαραθώνιο του Σαπόρο, επιστρέφει στην Ιαπωνία για να φτάσει ένα «βήμα» πιο κοντά στο να γίνει six star finisher.

 

Ο Kipchoge βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην Ιαπωνία, όπου πραγματοποιεί τις τελευταίες του προπονήσεις, ενώ παράλληλα συνηθίζει και το κλίμα του αγώνα, το οποίο είναι διαφορετικό σε σχέση με τον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων: «Θα είναι διαφορετικά σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες γιατί θα κάνει περισσότερο κρύο, αλλά αυτό δεν έχει αλλάξει την προπόνησή μου. Προετοιμάζομαι όπως σε κάθε άλλο αγώνα και νομίζω ότι είμαι σε καλό δρόμο» είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της NNRunning Team.

«Η Ιαπωνία είναι μία μοναδική χώρα με μοναδική κουλτούρα. Μου αρέσει το πόσο πειθαρχημένοι είναι οι Ιάπωνες, αλλά και το πόσο ευγενείς, με σεβασμό στους γύρω τους. Έχουν επίσης μεγάλη αγάπη για τα αθλήματα, και ειδικότερα το τρέξιμο. Η πρώτη φορά που ανακάλυψα αυτό το πάθος που έχουν ήταν όταν είχα ταξιδέψει με τη Nike σε ένα Πανεπιστήμιο. Ήταν ξεκάθαρο όταν πήγαινα για τρέξιμο ότι μπορείς να συναντήσεις πολλούς ανθρώπους που αγαπούν το τρέξιμο» ανέφερε ο Kipchoge σχετικά με την χώρα.

 

Ο Κενυάτης θα τεθεί αντιμέτωπος και με άλλους συναθλητές του από την NN, καθώς μεταξύ άλλων θα αγωνιστεί κόντρα στους Mosinet Geremew, Amos Kipruto και Tamirat Tola. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα αντιμετωπίσω τους συναθλητές μου και θα δοκιμάσω την προπόνησή μου. Πιστεύω ότι θα είναι ένας καλός αγώνας, όμορφος αγώνας και ανυπομονώ να κάνω τους ανθρώπους χαρούμενους».