Έτρεξε 15:45 στα 5 χιλιόμετρα έξι μήνες μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού!

 Runbeat Team   9:14 11-05-2021  

Έτρεξε 15:45 στα 5 χιλιόμετρα έξι μήνες μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού!


Πολλές νέες μητέρες δυσκολεύονται να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση και χρειάζονται χρόνο μέχρι να βρουν ξανά τα πατήματά τους. Αυτό όμως δεν ισχύει στην περίπτωση της Makenna Myler, που είναι αήττητη από τότε που έγινε μαμά!

 

Εκτός από το ότι έτρεξε σε έναν αγώνα 1.6 χιλιομέτρων σε 5:25 ενώ ήταν 9 μηνών έγκυος (!) τον Οκτώβριο, η Αμερικανίδα πλέον έχει επιστρέψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αγωνιστική δράση. Στα μέσα Απριλίου, δηλαδή περίπου έξι μήνες μετά τη γέννηση της κόρης της, η Myler νίκησε σε αγώνα 5 χιλιομέτρων που έγινε στην Καλιφόρνια και μάλιστα με μεγάλο προσωπικό ρεκόρ της τάξης του 15:45.48. Στη συνέχεια και μία εβδομάδα αργότερα, η δρομέας έκανε προσωπικό ρεκόρ και σε αγώνα 1.6 χιλιομέτρου (mile race) με χρόνο 4:42.40.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι πριν μείνει έγκυος, η Myler είχε προσωπικά ρεκόρ 16:10.33 και 4:43.31 αντίστοιχα, κάτι το οποίο δείχνει τη διαφορά που έχει στην περίοδο μετά τη γέννηση της κόρης της, με όνομα Kenny Lou. Ο χρόνος που έκανε στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων (15:45.48) είναι ο 38ος καλύτερος που γίνεται φέτος από Αμερικανίδα δρομέα, ενώ στο mile race έκανε τον 6ο καλύτερο χρόνο για το 2021 ανάμεσα στις γυναίκες των ΗΠΑ.

«Το να κάνω ένα παιδί πριν από λιγότερο από τρεις μήνες με ανάγκασε να ζητήσω βοήθεια για να είμαι σε θέση να πετύχω τους στόχους μου και να δείξω στο κοριτσάκι μου ότι ποτέ δεν θα σταματήσω να γίνομαι καλύτερη και ότι δεν θα σταματήσω να προσπαθώ με τον έναν ή τον άλλο τρόπο», ανέφερε μεταξύ άλλων σε μία ανάρτησή της στο Instagram.