Φ. Ζησιμόπουλος: «Βρέθηκα με την πλάτη στον τοίχο, νευρίασα αλλά πίεσα όσο μπορούσα» (Vid)

 Runbeat Team   12:31 01-10-2022  

Φ. Ζησιμόπουλος: «Βρέθηκα με την πλάτη στον τοίχο, νευρίασα αλλά πίεσα όσο μπορούσα» (Vid)


Τις πρώτες του δηλώσεις μετά τη μεγάλη του νίκη στο 40ο Σπάρταθλον παραχώρησε στην κάμερα του «Έθνους» ο Φώτης Ζησιμόπουλος, μιλώντας λίγα λεπτά μετά τον τερματισμό του. Ο Έλληνας ultrarunner που κατάφερε να πάρει τη νίκη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αυτή τη φορά με 21:00:48, αντιμετώπισε μία μεγάλη δυσκολία στην διαδρομή, καθώς αναγκάστηκε να τρέξει 7 χιλιόμετρα παραπάνω λόγω ενός λάθους.

 

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος δεν τα παράτησε, παρά τον θυμό του, τον οποίο χρησιμοποίησε προς όφελός του και έφτασε στην μεγάλη ανατροπή. Ο Έλληνας υπερμαραθωνοδρόμος τόνισε στην κάμερα του «Έθνους»:

«Ήταν πολύ δύσκολος ο αγώνας, μετά το 40-50 χάθηκα σε έναν δρόμο, με έστειλαν αλλού οι διοργανωτές και βρέθηκα με την πλάτη στον τοίχο. Βρέθηκα μισή ώρα πίσω. Έπρεπε να το διαχειριστώ όλο αυτό, νευρίασα πάρα πολύ, το γύρισα όμως σε όφελος δικό μου. Πίεσα όσο μπορούσα, κυνήγησα όσο μπορούσα και μετά είδα ότι μπορούσα να πιάσω κι έναν καλό χρόνο. Κι έτσι ήρθε ένας καλός χρόνος».

Αναφορικά με τον κόσμο, ο Φώτης τόνισε: «Ο κόσμος ήταν φοβερός, το χάρηκα πάρα πολύ, μου έδωσε δύναμη να συνεχίσω. Αφιερώνω τον αγώνα στην Παναγιά, έκανα τον σταυρό μου, να πιέσω όσο μπορώ και αφιερώνω εκεί τον αγώνα».