Φοβερή Mahuchikh άνοιξε τη σεζόν με άλμα στα 2.04μ.

 Runbeat Team   9:29 01-02-2024  

Φοβερή Mahuchikh άνοιξε τη σεζόν με άλμα στα 2.04μ.


Με τον καλύτερο τρόπο άνοιξε η αγωνιστική χρονιά για την Yaroslava Mahuchikh, η οποία έκλεψε τις εντυπώσεις χθες το βράδυ στο Internationales Springer-Meeting που διεξήχθη στο Κότμπους της Γερμανίας.

Η Ουκρανή άλτρια ξεπέρασε τα 2.04μ. στο ύψος και σημείωσε την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο.  Είναι η τρίτη φορά που κερδίζει στο συγκεκριμένο μίτινγκ (είχαν προηγηθεί οι νίκες της το 2020 και 2023), ενώ η χθεσινή της επίδοση αποτελεί ρεκόρ συνάντησης.  

 

Ξεκίνησε τον αγώνα της από τα 1.90μ., τα οποία πέρασε με άνεση όπως και τα 1.94 μ. και 1.98 μ. Ήδη είχε κατακτήσει την πρώτη θέση και πλέον κυνηγούσε το μεγάλο άλμα. Απέτυχε στην πρώτη της προσπάθεια στα 2.01μ., όμως τη δεύτερη φορά που επιχείρησε να περάσει το ύψος τα κατάφερε και έγινε άμεσα η πρώτη γυναίκα φέτος στον κόσμο που περνά τα 2 μέτρα. Ο πήχης τοποθετήθηκε στα 2.04μ. και όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην Mahuchikh καθώς όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα είχε ολοκληρωθεί. Η πρώτη της προσπάθεια ήταν αποτυχημένη, αλλά δε συνέβη το ίδιο και με τη δεύτερη παρότι άγγιξε τον πήχη με την φτέρνα της. Το κοινό την αποθέωσε, όμως η Ουκρανή πρωταθλήτρια αποφάσισε να μην πάει πιο ψηλά.  

Δείτε το άλμα της στα 2.04μ.


Δεύτερη ήταν η Γερμανίδα Imke Onnen με άλμα στα 1.94μ., ενώ έχασε για λίγο το 1.98μ. που θα αποτελούσε ατομικό ρεκόρ για την ίδια.

Το άλμα επί κοντώ των ανδρών, που ήταν το δεύτερο αγώνισμα του μίτινγκ, δεν επεφύλαξε τις ίδιες συγκινήσεις με το ύψος των γυναικών. Ξεχώρισαν οι Λετονοί Valters Kreiss και Ben Broeders, οι οποίοι πέρασαν τα 5.65μ., ενώ είχαν αποτυχημένες προσπάθειες στα 5.70μ. και 5.75μ. αντίστοιχα

Ο Kreiss, ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ και εθνικό ρεκόρ U23. Στα 20 του χρόνια είναι από τους κορυφαίους άλτες και έχει ήδη προκριθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου U23 που θα διεξαχθεί το 2025 στο Μπέργκεν της Νορβηγίας.

Τα αποτελέσματα