Φοβερός Αμερικανός δρομέας, έσπασε ρεκόρ 30 ετών!

 Runbeat Team   21:00 02-05-2021  

Φοβερός Αμερικανός δρομέας, έσπασε ρεκόρ 30 ετών!


Ένα από τα… στοιχειωμένα ρεκόρ των αγώνων τρεξίματος στις ΗΠΑ καταρρίφθηκε χθες, με το νεαρό Zack Beavin να καταφέρνει να κάνει ρεκόρ αγώνα στο θρυλικό Strolling Jim. Το Strolling Jim είναι ένας αρκετά παλιός αγώνας που γίνεται στις ΗΠΑ, με το ρεκόρ κούρσας να «κρατάει» από το μακρινό 1980, όταν ο Andy Jones τερμάτισε σε 3:59:26 (ο αγώνας είναι 65 χιλιομέτρων).

 

Στη φετινή έκδοση του αγώνα όμως, ήρθε η στιγμή αυτό το ρεκόρ να σπάσει, καθώς ο 26χρονος Αμερικανός Zack Beavin τερμάτισε αρκετά πίσω από το όριο, με 3:55:45, σύμφωνα με το Strava του. Η πολύ καλή του επίδοση αντικατοπτρίζεται και στα περάσματα που έκανε, καθώς είχε περάσει από το όριο του ημιμαραθωνίου σε 1:14:47, του Μαραθωνίου σε 2:34, ενώ είχε περάσει τα πρώτα 50 χιλιόμετρα σε 3 ώρες και 2 λεπτά. Ο Beavin ακολούθησε pace 3:36 μέσο όρο στα 65 χιλιόμετρα του αγώνα, ακόμα ένα εντυπωσιακό στατιστικό για το επίτευγμά του.

«Πάρα πολλές σκέψεις για να βάλω σε μία σειρά και ακόμα περισσότερες να επεξεργαστώ, αλλά είμαι πέρα από ευγνώμων και χαρούμενος που έχω τους καλύτερους ανθρώπους που θα μπορούσα να ζητήσω στο πλάι μου. Έμαθα από τα λάθη μου στο Strolling Jim 40 το 2019, επέστρεψα λίγο πιο δυνατά και έξυπνα και κατάφερα να καταρρίψω ένα από τα πιο σεβαστά ρεκόρ στο άθλημα. Τα ρεκόρ αγώνων που κρατούν 30 έτη είναι δύσκολο να σπάσουν για έναν λόγο και χρειάστηκε πολλά για να το κάνω», ανέφερε σε ανάρτησή του μετά την κατάρριψη του ρεκόρ.