Φτάνει ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία-Παραιτήσεις και αλλαγές στον ΣΕΓΑΣ

 Runbeat Team   9:52 04-05-2022  

Φτάνει ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία-Παραιτήσεις και αλλαγές στον ΣΕΓΑΣ


Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται στην Ελλάδα ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός που χορηγεί η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στη χώρα μας.

Οι συζητήσεις της κ. Σοφίας Σακοράφα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας κ. Ντόμπρι Κραμαρίνοφ είχαν γίνει τον περασμένο Νοέμβριο και τότε ο τελευταίος είχε δεσμευτεί ότι θα βοηθήσει υλικοτεχνικά την ελληνική ομοσπονδία.

 

Όπως έγινε γνωστό στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, στα μέσα Ιουνίου θα φτάσουν στην Ελλάδα ένα στρώμα ύψους με τον εξοπλισμό του, καθώς και 85 εμπόδια. Μέχρι τέλος του έτους η ομοσπονδία θα ενισχυθεί με ένα νέο στρώμα επί κοντώ, με πήχη και στυλοβάτες, καθώς και 16 βατήρες.

Παραίτηση Μελαχρινού

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Προμηθειών, Παναγιώτης Μελαχρινός στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ και τη θέση του πήρε ο Ιάκωβος Πετσούλας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ αποδέχθηκε ομόφωνα την πρόταση της προέδρου, Σοφίας Σακοράφα, για μια θέση, που βάσει καταστατικού μπορεί να λάβει μόνο αντιπρόεδρος».

Μετά την παραίτησή του ο κ. Μελαχρινός δήλωσε: «Ευχαριστώ τα μέλη της Επιτροπής για την συνεργασίας μας. Θεωρώ πως η επιτροπή κινήθηκε στις σωστές κατευθύνσεις, με ορθές αποφάσεις για το καλό της Ομοσπονδίας. Λόγω φόρτο εργασίας δεν μπορώ να συνεχίσω σε αυτή τη θέση. Καλή συνέχεια σε όλα τα μέλη».

Αλλαγή για το Πανελλήνιο σκυταλοδρομιών

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου αποφασίστηκε η αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Σκυταλοδρομιών Κ23, λόγω σχολικών εξετάσεων. Ο αγώνας θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 27 Ιουνίου, μία ημέρα μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών.