Γ. Κυριαζής: «Θέτω μικρούς και ουσιαστικούς στόχους»

 Runbeat Team   18:41 20-03-2024  

Γ. Κυριαζής: «Θέτω μικρούς και ουσιαστικούς στόχους»


Ο Γιάννης Κυριαζής έστειλε από νωρίς μακριά το ακόντιο κι έδειξε πως αυτή τη χρονιά είναι σε θέση να εξαργυρώσει αυτά που δεν του έδωσε η προηγούμενη.

Ο έμπειρος αθλητής ξεκίνησε τους αγώνες του με βολή στα 80,52 μ. και ήταν τρίτος στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων. Ο αθλητής έχει ψηλά τον πήχη για τους αγώνες της θερινής περιόδου, ωστόσο επιλέγει να πηγαίνει…βήμα, βήμα.

Πέρυσι είχα πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό μου και αυτό με πίεσε αρκετά. Φέτος είπα να διαχειριστώ διαφορετικά τους στόχους μου. Σκέφτομαι πως ξεκινάω από την αρχή και αυτό με έχει χαλαρώσει. Θέτω μικρούς και ουσιαστικούς στόχους. Δε σκέφτομαι τα 88 ή 89,00 μέτρα. Θα το κάνω όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Σε κάθε περίπτωση σίγουρα θέλω να κάνω μια καλή σεζόν με δυνατές παρουσίες στις κορυφαίες διοργανώσεις του καλοκαιριού“, είπε αρχικά ο 28χρονος αθλητής και συμπλήρωσε:

 

Μετά την εμφάνιση μου στο Χειμερινό έγινα λίγο πιο αισιόδοξος για το υπόλοιπο της χρονιάς. Δουλεύω αρκετά πάνω σε τεχνικά κομμάτια που πρέπει να βελτιώσω, ωστόσο πάντα μεγάλη σημασία στο τελικό αποτέλεσμα παίζει και το πόσο καλά προετοιμασμένος είσαι και στο κομμάτι της φυσικά κατάστασης. Πέρυσι με την εγχείρηση το μέρος αυτό είχε μείνει λόγο πίσω. Φέτος έχει δουλευτεί πολύ περισσότερο. Έχουμε μπροστά μας αρκετούς αγώνες. Έχω κλείσει θέση για το μίτινγκ που θα γίνει στη Μποτσουάνα στις 14 Απριλίου και είναι στην κατηγορία Gold των Continental κι έπειτα είναι πιθανό να αγωνιστεί στο αντίστοιχο μίτινγκ του Ναϊρόμπι στις 20 του ίδιου μήνα”.

Ο αθλητής στις 31 του μηνός θα αναχωρήσει για αναχωρήσει για την Κρήτη όπου θα κάνει το τελευταίο κομμάτι της προετοιμασίας, πριν την έναρξη των αγώνων. “Θα είμαστε για δύο εβδομάδες στο Ηράκλειο, πιστεύω με καλές συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε καλή προπόνηση. Μου έχουν λείψει οι ποιοτικές βολές με καλές συνθήκες“, συμπλήρωσε.

Ο Κυριαζής είναι στην 17η θέση στο ράνκινγκ για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης και στην 35η για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.