Γ. Πομάσκι: «Δεν είχα καμία αμφιβολία για το πως θα πάει»

 Runbeat Team   13:49 05-03-2023  

Γ. Πομάσκι: «Δεν είχα καμία αμφιβολία για το πως θα πάει»


Ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι μίλησε μετά το νέο θρίαμβο του Έλληνα αθλητή για την επταετή συνεργασία τους, αλλά και την ισορροπία που έχουν βρει μεταξύ τους, και τους έχει οδηγήσει στην κορυφή του κόσμου.

«Μετά από έξι συνεχόμενες νίκες αρχίζεις να φοβάσαι γιατί στατιστικά μπορεί να το χάσεις. Να συμβεί κάτι και χάσεις την πρώτη θέση», είπε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός και συμπλήρωσε: «Το μόνο που έχω είναι να βασίζομαι στον Μίλτο να αντιδράσει στη διάρκεια του αγώνα. Και είμαι σίγουρος πως μπορεί να το κάνει».

 

Αναφορικά με τη σημερινή εμφάνιση του αθλητή του είπε: «Αν ξεκινάς με 8,30 μ. στον κλειστό στις 10.20 το πρωί δεν ανησυχείς αν κάτι θα πάει στραβά. Δεν είχα καμία αμφιβολία για το πως θα πάει. Θεωρώ πως με το ένα άλμα νίκησε. Δεν πίστευα πως ο Μόντλερ θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερα».

Για τις αλλαγές που έχουν υπάρξει στη συνεργασία τους, δήλωσε: «Έχω πει πολλές φορές πως ο Μίλτος με έχει αλλάξει. Τώρα κάνω μικρές παρεμβάσεις στο πρόγραμμα, στη μεθοδολογία, στην καθημερινότητα μας ώστε να τον καθοδηγήσω».

Γ. Πομάσκι: «Δεν είχα καμία αμφιβολία για το πως θα πάει» runbeat.gr

Ο αθλητής έχει κατακτήσει αυτά τα χρόνια οχτώ μετάλλια σε διοργανώσεις Ανδρών/Γυναικών. «Δε ξεχωρίζω κανένα μετάλλιο, καμία στιγμή. Το μετάλλιο είναι μετάλλιο. Αν νικάς σε μεγάλο πρωτάθλημα είναι κάτι ξεχωριστώ και κάθε επόμενο έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από το προηγούμενο, γιατί είναι πολύ δύσκολο να έχει τέτοια διάρκεια. Μιλάμε για επτά χρόνια στην κορυφή, αυτό είναι πολύ δύσκολο. Αυτή η νίκη είναι ιστορία πάμε για τα επόμενα», είπε.

 

Τι περιμένει από τον αθλητή του τα επόμενα χρόνια; «Συνεχίζουμε και μετά τα υπόλοιπα μετάλλια. Πρέπει να δουλέψουμε λίγο παραπάνω. Μέχρι τώρα ήταν πολύ απλή η προπονητική διαδικασία. Από εδώ και πέρα θέλω μια επίδοση. Το πρώτο να κερδίσει τον αγώνα κι έπειτα να κάνει επιδόσεις πάνω από τα 8,70 μέτρα. Δεν μπορούμε να πούμε πότε θα έρθει το πικ ενός αθλητή».