Γίνε Specialistas: Περισσότεροι από 1300 δρομείς μετείχαν στον συμβολικό αγώνα της Χαλκιδικής

 Runbeat Team   11:51 21-03-2023  

Γίνε Specialistas: Περισσότεροι από 1300 δρομείς μετείχαν στον συμβολικό αγώνα της Χαλκιδικής


Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των πολιτών της Χαλκιδικής στον 2ο Αγώνα δρόμου «Γίνε Specialistas», ο οποίος πραγματοποιήθηκε προχθές Κυριακή 19/3 στα Ν. Μουδανιά.

Περισσότεροι από 1300 δρομείς όλων των ηλικιών πήραν μέρος στον αγώνα 6 χιλιομέτρων που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Νέας Προποντίδας και το Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Νέας Προποντίδας, με σκοπό την αποδυνάμωση των στερεοτύπων και την αποδοχή του διαφορετικού.

 

Ήταν ένας αγώνας που είχε κέφι, ζωντάνια, ρυθμό, αλλά και πολύ ισχυρά μηνύματα να μεταλαμπαδεύσει τόσο στους μετέχοντες όσο και στους εκατοντάδες πολίτες που θέλησαν με την παρουσία τους να στηρίξουν τη διοργάνωση.

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές της εκδήλωσης ήταν όταν τρία μπαλόνια αφέθηκαν στον ουρανό για ανθρώπους που δεν είναι πια κοντά μας: ένα για τον Ανδρέα Λέλεκα, που στήριξε από τη θέση του Γ. Γ. του Δήμου την πρώτη διοργάνωση, ένα για δύο παιδιά του ειδικού σχολείου, την Λαμπρινή και τον Δημήτρη που έγιναν άγγελοι, κι ένα για κάθε άνθρωπο που χάθηκε στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, καθώς και για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Το αγωνιστικό κομμάτι πέρασε σε δεύτερη μοίρα και οι διοργανωτές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα επίσημα αποτελέσματα του αγώνα.

Απονεμήθηκαν, ωστόσο, κύπελλα στους τρεις πρώτους άνδρες και τις τρεις πρώτες γυναίκες.

Οι άνδρες που ανέβηκαν στο βάθρο ήταν οι εξής: 1ος Μπλιουκάς Νίκος, 2ος Παγίδας Παράσχος και 3ος Παπαγεωργίου Χρήστος. Αντίστοιχα στις γυναίκες: 1η η κα Τσίγγανου, 2η η κα Στεφάνου και 3η η κα Ελευθερίου.