Γιορτή βράβευσης κορυφαίων του ΣΕΓΑΣ: Όσα είπαν οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης (Vids)

 Runbeat Team   17:10 26-02-2022  

Γιορτή βράβευσης κορυφαίων του ΣΕΓΑΣ: Όσα είπαν οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης (Vids)


Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (25/02) η εκδήλωση του ΣΕΓΑΣ για την βράβευση των κορυφαίων στο ξενοδοχείο Grand Hyatt.

Η οικογένεια του στίβου συγκεντρώθηκε σε μία πολύ όμορφη βραδιά αφιερωμένη στους αθλητές, τους προπονητές και τα σωματεία της χώρας. Στα παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις ορισμένων από τους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης.

 

Μίλτος Τεντόγλου: «Ήταν μία πολύ καλή χρονιά για εμένα, δεν μπορώ να πω ότι ήταν τόσο δύσκολη, γιατί στην τελική τα κατάφερα»

«Ήταν μία πολύ καλή χρονιά για εμένα, δεν μπορώ να πω ότι ήταν τόσο δύσκολη, γιατί στην τελική τα κατάφερα. Μου πήγαν όλα καλά, είμαι ευχαριστημένος για αυτή τη σεζόν και ελπίζω να πάω σε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Για το 2022 θα προσπαθήσω για πανελλήνιο ρεκόρ, ανοικτού και κλειστού, θα προσπαθήσω να πάρω όσα περισσότερα μετάλλια μπορώ στις μεγάλες διοργανώσεις. Νιώθω καλά, είμαι καλά, νομίζω το έχω. Είναι πολύ όμορφη η γιορτή του ΣΕΓΑΣ, δεν το περίμενα τόσο ωραία, έχω έρθει με φόρμες. Έχουν έρθει πολλοί αθλητές από ότι είδα».

Σοφία Σακοράφα: «Γιορτάζαμε τους αθλητές μας, τους προπονητές μας, τα σωματεία μας, τους εραστές του στίβου που προσφέρουν τόσα χρόνια ανιδιοτελώς»

«Ήταν μία υπέροχη μέρα και για εμένα και για όλο το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, αλλά νομίζω και για όλους όσους βρισκόντουσαν μέσα στην αίθουσα, ακριβώς γιατί σήμερα ήταν η γιορτή. Γιορτάζαμε τους αθλητές μας, τους προπονητές μας, τα σωματεία μας, τους εραστές του στίβου που προσφέρουν τόσα χρόνια ανιδιοτελώς. Ήταν σπουδαίο, υπέροχο να είμαστε μαζί. Νομίζω ότι ο στίβος θα αποκτήσει ξανά το δέσιμο και την αίγλη που είχε, και θα ξαναφέρει τον κόσμο στα στάδια για να μπορούν να παρακολουθούν αγώνες. Θέλω να καλέσω όσους θέλουν και όσους μπορούν να παραβρεθούν στο ΣΕΦ για το Πανελλήνιο κλειστού στίβου που θα είναι εξαιρετικό.

Πάντα είμαστε αισιόδοξοι, ξεκινήσαμε πέρυσι, αναλάβαμε σε μία πολύ δύσκολη χρονιά λόγω του κορωνοϊού. Παρά τις δυσκολίες, το αγωνιστικό πρόγραμμα βγήκε πάρα πολύ καλά, εξαιρετικά, έκαναν πολύ καλές επιδόσεις οι αθλητές μας, στείλαμε καλή Εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πήραμε χρυσό μετάλλιο και όλοι οι αθλητές μας είχαν πολύ καλές εμφανίσεις και πλασαρίσματα σε όλους τους αγώνες που έλαβαν μέρος. Στο τέλος της χρονιάς κάναμε τον μαραθώνιο και πιστεύω ότι όποιος τον είδε τον χάρηκε γιατί ήταν ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, έτσι όπως τον φαντάζεται ο κάθε Έλληνας και έτσι όπως θα έπρεπε να είναι. Στην πατρίδα του, στις ρίζες του, εκεί όπου γεννήθηκε».

Εμμανουήλ Καραλής: «Όλη η οικογένεια του στίβου σε μία πάρα πολύ όμορφη βραδιά»

«Σήμερα μαζευτήκαμε όλη η οικογένεια του στίβου σε μία πάρα πολύ όμορφη βραδιά. Η ομοσπονδία μας αγαπάει πάρα πολύ και είναι πάρα πολύ όμορφο να επιβραβεύουν όχι μόνο τους αθλητές, αλλά και τους προπονητές, και όλο το επιτελείο που βοήθησε στις επιτυχίες. Έχω ξεκινήσει πάρα πολύ καλά με τον προπονητή μου τον Παναγιώτη Συμεωνίδη, έχουμε σταθεροποιηθεί σε υψηλά άλματα ελπίζουμε σε ένα πανελλήνιο ρεκόρ στο ΣΕΦ. Είμαστε καλά, είμαστε υγιείς».

Γιώργος Πομάσκι: «Μετά τη νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπάρχει μόνο ένα πράγμα. Άλλη μία»

«Μετά το 2020 που αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, είπα: Είμαστε μικροί αν γίνει φέτος, του χρόνου είναι η κατάλληλη ηλικία για τον Μίλτο. Αυτό ήταν μία πρόβλεψη, ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, κέρδισε τους Ολυμπιακούς και παρά την πανδημία και τις δύσκολες ώρες που πέρασαν όλοι, σε όλα τα επαγγέλματα, εμείς καταφέραμε να είμαστε στο καλύτερο σημείο και στους στόχους μας. Εύχομαι να τελειώσει αυτή η ιστορία πιά, και ο πόλεμος της Ρωσίας με την Ουκρανία. Να βρούμε τις κατάλληλες συνθήκες να μπορούμε όλοι να περνάμε καλά και να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Έχω ακούσει πολλούς παλιούς αθλητές. Μετά τη νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπάρχει μόνο ένα πράγμα. Άλλη μία».

Λευτέρης Αυγενάκης: «Ο αθλητισμός στα καλύτερά του»

«Ο αθλητισμός στα καλύτερά του, είναι σημαντικό ότι αθλητές, από όλα τα αθλήματα και ιδιαιτέρως του στίβου διακρίνονται, πρωτεύουν, μας κάνουν υπερήφανους και εμείς είμαστε εδώ για να τους τιμήσουμε και να τους πούμε ότι είμαστε δίπλα τους, η πολιτεία είναι δίπλα τους. Θέλουμε να πετύχουν ακόμα περισσότερους στόχους, ακόμα περισσότερα μετάλλια. Η αθλητική οικογένεια, όταν είναι ενωμένη, μονιασμένη, πετυχαίνει ακόμα περισσότερα. Θα δώσουμε χρήματα στην ομοσπονδία, αυτά που είχαμε υποσχεθεί μέσα από την φορολόγηση των στοιχηματικών εταιριών. Έτσι, με περισσότερα έκτακτα χρήματα, πέρα από την κρατική χρηματοδότηση, η διοικήσεις των οποσπονδιών θα μπορούν να βοηθούν τους αθλητές των Εθνικών ομάδων».

Σπύρος Καπράλος: «Ο στίβος έδειξε πως στέκεται πολύ ψηλά διεθνώς»

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες που έγιναν έναν χρόνο αργότερα, το 2021, μας έδωσαν την ευκαιρία να χαρούμε την επιτυχία των Ελλήνων αθλητών και βεβαίως ο στίβος είχε την τιμητική του, αφού είχαμε το χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου, αλλά και πολύ καλά πλασαρίσματα. Νομίζω ότι ο στίβος έδειξε πως στέκεται πολύ ψηλά διεθνώς. Μας έδωσε μεγάλες χαρές και θέλω να ευχηθώ να συνεχίσει τις προσπάθειες για να έχουμε κι άλλες μεγάλες επιτυχίες».




Κώστας Αγοραστός: «Προσπαθούμε να βοηθήσουμε γιατί όλα αυτά τα παιδιά μας δίνουν οξυγόνο ελπίδας»

«Αγαπάμε τον αθλητισμό, είναι φιλοσοφία ζωής. Τιμούμε και είμαστε υπερήφανοι για τους αθλητές, τους συλλόγους, τον ΣΕΓΑΣ, τον αρχαιότερο σύλλογο που έχουμε στη χώρα. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε γιατί όλα αυτά τα παιδιά μας δίνουν οξυγόνο ελπίδας, δημιουργίας. Μας κάνουν περήφανους με τις επιτυχίες τους, μέσα στα στάδια, με τις προσπάθειές τους. Αυτά είναι μεγάλα πράγματα γιατί οι εποχές που έρχονται θέλουν πολίτες μαχητές, που είναι μόνο οι αθλητές. Θα αναβαθμίσουμε το κέντρο στην Πύλη για τον ανώμαλο.

Αναβαθμίζουμε το Αλκαζάρ, κάνουμε ένα νέο γήπεδο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Στηρίζουμε και το Πανθεσσαλικό, που έχουμε εξοπλίσει με όργανα για να γίνονται Πανελλήνιοι αγώνες. Συνεχίζονται τα έργα στα Τρίκαλα και στην Καλαμπάκα, στηρίζουμε τον στίβο γιατί νομίζω ότι αξίζει. Αξίζουν συγχαρητήρια στον ΣΕΓΑΣ για την καλή αυτή τελετή, γιατί δείχνει ενδιαφέρον απέναντι στους ανθρώπους που διακρίθηκαν, που προσπάθησαν, που αγαπούν τον αθλητισμό. Δείχνει ότι τους υπολογίζει, ό,τι τους σέβεται και αυτό είναι σημαντικό».