Γιώργος Παπαναστασίου: Με την σκέψη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20

 Runbeat Team   15:35 12-10-2023  

Γιώργος Παπαναστασίου: Με την σκέψη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20


Η σφυροβολία των Ανδρών διαθέτει αυτή τη στιγμή και τους αθλητές κορυφής, αλλά και το βάθος, που απαιτείται ώστε το αγώνισμα να εξελίσσεται διαρκώς. Ο Γιώργος Παπαναστασίου είναι ένας από τους αθλητές που συγκαταλέγονται στο μέλλον του αγωνίσματος.

Ο νεαρός αθλητής της σφυροβολίας έχει καταφέρει σε σύντομο διάστημα να πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις και να κατακτήσει το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 το 2022. Ο αθλητής του Γιώργου Κουκουβιτάκη φέτος το καλοκαίρι βρέθηκε στην έβδομη θέση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ20 στην Ιερουσαλήμ, θέση που όμως δεν τον ικανοποίησε. Ο Παπαναστασίου μίλησε στην επίσημη σελίδα του ΣΕΓΑΣ.

 

Οι στόχοι που είχα για τη συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν υψηλοί. Παρόλα αυτά ο τραυματισμός που αντιμετώπισα στη μέση δεν μου επέτρεψε να φτάσω εκεί που θα ήθελα. Παρότι δεν έχασα κομμάτι της των αγώνων μου το μεγαλύτερο διάστημα αγωνιζόμουν με ενοχλήσεις και αυτό ήταν κάτι που με επηρέαζε“, είπε αρχικά ο νεαρός αθλητής και συμπλήρωσε: “Έχω ξεκινήσει τη χρονιά με πολύ όρεξη με στόχο να διεκδικήσω τη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στη Λίμα του Περού. Πάντα οι στόχοι που θέτουμε είναι υψηλοί, ωστόσο δεν είναι πάντα εφικτό να τους πετυχαίνουμε. Η προετοιμασία πηγαίνει καλά και φέτος δίχως τις υποχρεώσεις του σχολείου θα έχω τη δυνατότητα να επικεντρωθώ ακόμη περισσότερο στην προπόνηση μου“. Ο αθλητής σχολίασε και το υψηλό επίπεδο του αγωνίσματος στη χώρα μας. “Ο υψηλός ανταγωνισμός που υπάρχει είναι κάτι που μου αρέσει και με βοηθάει να γίνομαι καλύτερος. Είναι πολύ σημαντικό που υπάρχουν τόσοι σπουδαίοι αθλητές στο αγώνισμα”, σχολίασε.

Ο 18χρονος αθλητής πέτυχε φέτος νέο ατομικό ρεκόρ με 74,44 μ. με τη σφύρα των Ανδρών Κ20 (6κ.), που είναι και η δεύτερη επίδοση στην κατηγορία Κ20 πίσω από το 78,30 μ. του Άγγελου Μαντζουράνη, ενώ έχει πετύχει 69,05 μ. με τη σφύρα των Ανδρών.

Η χώρα μας στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 είχε πολύ καλές παρουσίες. Το 2022 στο Παγκόσμιο του Κάλι ο Γιάννης Κορακίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη και ο Νικόλας Πολυχρονίου ήταν στην τέταρτη θέση, ενώ το 2021 στο Ναϊρόμπι μετάλλιο κατέκτησε ο Ορέστης Ντουσάκης, που ήταν δεύτερος σε έναν τελικό όπου ο Θοδωρής Ζιώγας ήταν τρίτος. Με υψηλές προσδοκίες είχε συμμετάσχει στη διοργάνωσης του 2018 στο Τάμπερε, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, ο οποίος όμως είχε κάνει τρεις άκυρες στον προκριματικό.