Gjert Ingebrigtsen: Παραδέχεται ότι «πειραματίστηκε» με τα αδέρφια του για να καταφέρει να επιτύχει με τον μικρότερο γιο

 Runbeat Team   20:23 10-08-2021  

Gjert Ingebrigtsen: Παραδέχεται ότι «πειραματίστηκε» με τα αδέρφια του για να καταφέρει να επιτύχει με τον μικρότερο γιο


Σε μία από τις κορυφαίες δηλώσεις στην παγκόσμια προπονητική προχώρησε ο πατέρας των αδελφών Ingebrigtsen. Ο Gjert Ingebrigtsen που είναι και προπονητής των γιων του, είχε το θάρρος να παραδεχθεί ότι έχει πειραματιστεί με τα αδέρφια του Jakob, που μόλις στα 20 του κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες με νέο Ολυμπιακό ρεκόρ.

 

Πιο συγκεκριμένα, παραδέχθηκε ότι έχει κάνει αρκετές δοκιμές στις προπονήσεις των μεγαλύτερων αδερφών του Jakob, με σκοπό να τελειοποιήσει τα προγράμματά του και να καταφέρει να επιτύχει εκείνος, ως μικρότερος. Η δήλωσή του δείχνει την ειλικρίνεια με την οποία αντιμετωπίζει τους γιους του, αλλά και την προπονητική εν γένει ως επάγγελμα.

Η δήλωση του Gjert Ingebrigtsen που σίγουρα θα συζητηθεί:

«Ο Jakob ζει και γυμνάζεται σαν επαγγελματίας δρομέας από τα 10 του. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Ο αδερφός του Henrik (πρωταθλητής Ευρώπης το 2012) είναι το ίδιο ταλαντούχος, αλλά πληγώθηκε πολύ καθώς έκανα λάθη στην προπόνηση. Με τον Jakob, είχα την εμπειρία να τον ανεβάσω στην κορυφή. Η προπόνηση του είναι πολύ απαιτητική αλλά η ένταση είναι πάντα ελεγχόμενη. Τα επίπεδα γαλακτικών στο αίμα μετρούνται σε όλα τα δύσκολα sessions. Στα 16 έτρεχε ήδη 130 χιλιόμετρα την εβδομάδα. Αυτή είναι η διπλή απόσταση από όσοι τρέχουν οι Ευρωπαίοι δρομείς σε αυτή την ηλικία. Δουλεύοντας σκληρά και με το να είσαι αφιερωμένος και αποφασισμένος, αλλά και με ένα καλό πρόγραμμα προπόνησης, μπορείς να καταφέρεις σπουδαία πράγματα».