Γλασκόβη 2024: Ήρθαν τα κοντάρια της Στεφανίδη-Στη μάχη Νυφαντόπουλος και Γκούσιν

 Runbeat Team   9:26 01-03-2024  

Γλασκόβη 2024: Ήρθαν τα κοντάρια της Στεφανίδη-Στη μάχη Νυφαντόπουλος και Γκούσιν


Με τα κοντάρια της θα αγωνιστεί κανονικά στον τελικό του επί κοντώ των γυναικών η Κατερίνα Στεφανίδη καθώς έφτασαν τελικά χθες στη Γλασκόβη. Να υπενθυμίσουμε ότι στην πτήση της Ελληνίδα πρωταθλήτρια από τις ΗΠΑ στη Γλασκόβη χάθηκαν τόσο τα κοντάρια της όσο και οι αποσκευές της.

Ευτυχώς βρέθηκαν έγκαιρα κι έτσι θα έχει το πλεονέκτημα να αγωνιστεί με τα δικά της κοντάρια. Ήταν ούτως ή άλλως εξασφαλισμένη, πάντως, καθώς ο Εμμαουήλ Καραλής που έφτασε χθες Πέμπτη στη Γλασκόβη κρατούσε μαζί του ακόντια και για την Στεφανίδη.

 

Η αυλαία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ανοίγει σήμερα το μεσημέρι και η ελληνική ομάδα αδημονεί να ξεκινήσουν οι αγώνες. Ειδικά για όσους μετέχουν πρώτη φορά στη διοργάνωση ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος. Από ελληνικής πλευράς πρώτος θα μπει στη μάχη σήμερα το μεσημέρι στις 14:58 ο Γιάννης Νυφαντόπουλος που θα αγωνιστεί στις προκριματικές σειρές των 60μ. Στην πρώτη του συμμετοχή σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ο έμπειρος σπρίντερ θέλει να ξεπεράσει τον εαυτό του και να πετύχει το καλύτερο δυνατό. Ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό είναι το 6,68 που πέτυχε φέτος στη Γάνδη.

Ο Νυφαντόπουλος θα πάρει θέση εκκίνησης στην τέταρτη προκριματική σειρά όπου έχει τον τέταρτο καλύτερο χρόνο. Την πρόκριση για τον ημιτελικό θα πάρουν οι τρεις πρώτοι από καθεμία από τις επτά προκριματικές σειρές και οι τρεις καλύτεροι χρόνοι.

Η δεύτερη ελληνική συμμετοχή είναι αυτή της Τατιάνας Γκούσιν που θα μπει στη μάχη του τελικού του ύψους στις 21:41. Φέτος έχει κάνει εξαιρετικούς αγώνες και δείχνει έτοιμη να ξεπεράσει το ρεκόρ της.

Η 30χρονη άλτρια του ύψους έχει σταθερά άλματα στα 1.90μ. φέτος, ενώ πέρασε δύο φορές το 1.91μ. στο Μιραμάς και στο Χουστοπέτσε.

Σίγουρα δείχνει ικανή να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ που είναι 1.94μ. από το 2019. Στον τελικό του ύψους στη Γλασκόβη θα είναι παρούσες όλες οι κορυφαίες αθλήτριες. Όπως η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ που κατέχει την κορυφαία επίδοσης φέτος στον κόσμο με 2,04 μ., αλλά και η Νικολά Ολισλάγκερς με τα 2,03 μ. που έχει πετύχει μέσα στο 2024.

Η Emirates Arena έχει βάλει τα γιορτινά της και περιμένει τους αθλητές και τις αθλήτριες να τη γεμίσουν με όμορφες αναμνήσεις.

Το πρόγραμμα αναλυτικά