Η απάντηση της ΕΑΟΜ ΑμεΑ για το Καυτανζόγλειο Στάδιο

 Runbeat Team   10:11 06-06-2024  

Η απάντηση της ΕΑΟΜ ΑμεΑ για το Καυτανζόγλειο Στάδιο


Μετά τις πολλές αντιδράσεις των αθλητών που μετείχαν στον Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παρά-Στίβου το περασμένο σαββατοκύριακο για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο Καυτανζόγλειο (δείτε την δήλωση της Τάνιας Κεραμυδά), η Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία εξέδωσε ανακοίνωση δίνοντας τη δική της εκδοχή.

 

Όπως αναφέρει, λοιπόν, το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί φέτος οι αγώνες φιλοξενήθηκαν έκτακτα στο βοηθητικό γήπεδο καθώς στο κεντρικό πραγματοποιούνται βελτιωτικές παρεμβάσεις. Τονίζει, επίσης, ότι έχει αποφασιστεί κάθε χρόνο οι αγώνες να διεξάγονται στο Καυτανζόγλειο.

Η ανακοίνωση της ΕΑΟΜ ΑμεΑ αναφέρει:

«Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ έχει αποφασίσει να διεξάγει κάθε χρόνο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρά-Στίβου στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.

Όλα αυτά τα χρόνια τυγχάνουμε εξαιρετικής φιλοξενίας από τη διοίκηση του Σταδίου.

Τη φετινή χρονιά, επειδή γίνονται σημαντικές βελτιωτικές παρεμβάσεις στο κεντρικό Στάδιο, ενημερωθήκαμε από τη διοίκηση του Καυτανζογλείου ότι πρέπει να μεταφερθούμε στο βοηθητικό.

Δεδομένου ότι έπρεπε άμεσα να διεξαχθούν οι αγώνες αποφασίσαμε να αποδεχτούμε την πρόταση και να τους διεξάγουμε στο βοηθητικό.

Οι υφιστάμενες, ωστόσο, προσβάσιμες οδεύσεις δεν επιλέχθηκαν διότι δεν εξυπηρετούσαν το σημείο που επιλέχθηκε να διεξαχθούν τα αγωνίσματα.

Κατόπιν τούτου λάβαμε την πρωτοβουλία και φτιάξαμε με δική μας ευθύνη μια προσωρινή κατασκευή για να διευκολυνθούν οι συμμετέχοντες. Κατασκευάστηκε δηλαδή μια ράμπα εισόδου, ως προσωρινή λύση ανάγκης.

Η συνεργασία της ΕΑΟΜ- ΑμεΑ με τη διοίκηση του Καυτανζογλείου είναι άριστη και είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι που αυτό το πολύ σημαντικό για τη Βόρεια Ελλάδα Στάδιο βρίσκεται υπό αναμόρφωση και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούμε να το χρησιμοποιούμε, πλήρως λειτουργικό, χάρη στην αυξημένη χρηματοδότηση που έχει πλέον εγκρίνει η κυβέρνηση για την αναβάθμιση του».