Η αστυνομία έβαλε «στοπ» στη διεξαγωγή του 2ου Blue City Night Run

 Runbeat Team   10:45 21-09-2023  

Η αστυνομία έβαλε «στοπ» στη διεξαγωγή του 2ου Blue City Night Run


Δεκαπέντε μέρες πριν τη διεξαγωγή του 2ου Blue City Night Run οι διοργανωτές αναγκάζονται να αναβάλλουν τον αγώνα καθώς η αστυνομία δεν έδωσε το ΟΚ για τη διεξαγωγή του.

Την είδηση κάνουν γνωστοί οι διοργανωτές με μία οργισμένη ανάρτησή τους στην επίσημη σελίδα του αγώνα στην οποία αναφέρουν τα εξής:

 

«Καταφέρνοντας να ξεπεράσουμε διάφορα εμπόδια που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια της χρονιάς και με αγάπη και έννοια για τον τόπο και τον αθλητισμό, ξεκινήσαμε να διοργανώσουμε το 2ο Blue City Night Run και 8ο κατά σειρά Night Run, μια αθλητική διοργάνωση που οι Καβαλιώτες αγάπησαν και στήριξαν από την πρώτη στιγμή και η οποία έγινε πιο λαμπρή και πιο ισχυρή στο πέρασμα του χρόνου, με την παρουσία και πολλών ξένων συμμετεχόντων.

-Είναι γνωστό ότι τέτοιου είδους διοργανώσεις, που γίνονται μάλιστα μέσα στον αστικό ιστό της πόλης, έχουν την άμεση ανάγκη της στήριξης και αρωγής από τις αρχές και τους θεσμικούς φορείς της πόλης ακόμη και των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Με τη σκέψη αυτή, ζητήσαμε την βοήθεια όλων των ανωτέρω, έχοντας την πεποίθηση ότι και αυτοί αγαπούν τη διοργάνωση, όπως είχαν αποδείξει τα προηγούμενα χρόνια και θα μας συνδράμουν όπως κάθε φορά στη διοργάνωσή της, για ένα άρτιο αποτέλεσμα!

-Η θετική ανταπόκριση που είχαμε ήταν άμεση από το Λιμεναρχείο και το Εμπορικό Επιμελητήριο Καβάλας, ακόμη και από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις όπως η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων χάρη στην αρωγή της οποίας έγινε εφικτό να πραγματοποιηθεί ο αγώνας.

-Δυστυχώς η Αστυνομική Διεύθυνση/Τμήμα Τροχαίας Καβάλας δεν ανταποκρίθηκε με τον ίδιο τρόπο. Αρνήθηκε την αρωγή και την βοήθειά της, στέλνοντάς μας ένα έγγραφο 15 ημέρες πριν την τέλεση του αγώνα, που περιέχει την άρνησή της, επικαλούμενη κωλύματα και λόγους που κατά την άποψή μας δεν ευσταθούν και είναι εικονικοί!

Σε έναν αγώνα που στο σύνολό του διαρκεί περίπου μια ώρα και κάτι και χωρίς να κλείνει ούτε ένα μέτρο, από κάποιον δρόμο της πόλης, μιας και η κίνηση συνεχίζει να διεξάγεται παράλληλα, σε λωρίδες διαχωρισμένες με κώνους, οι οποίοι τοποθετούνται υπ’ ευθύνη μας και καθ’ υπόδειξη της Τροχαίας! Την ίδια στιγμή που βλέπουμε να γίνονται εκατοντάδες αγώνες σε όλη την Ελλάδα, με πλήρη αποκλεισμό των οδών στους οποίους διεξάγονται και φυσικά για μεγαλύτερο διάστημα στις περισσότερες περιπτώσεις, μιας και πρόκειται για ημιμαραθωνίους και μαραθωνίους κι όχι για 5 και 10 χλμ όπως στη δική μας περίπτωση!!!

- Δυστυχώς με τέτοια αντιμετώπιση από μία τόσο σημαντική Αρχή ο αγώνας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και θεωρούμε ότι τέτοιου είδους αντιμετώπιση από τις τοπικές Αρχές, όχι απλώς δεν προάγουν τον τόπο και την πόλη μας αλλά μας κρατούν στάσιμους και ασήμαντους στο χάρτη της αθλητικής δραστηριότητας, της επισκεψιμότητας και του τουρισμού.

-Ζητούμε λοιπόν ταπεινά συγγνώμη από όλους τους αθλητές, οι οποίοι είχαν την πρόθεση να τιμήσουν τον αγώνα μας με την συμμετοχή τους για την ακύρωσή αυτού, αλλά δεν πρόκειται να ρισκάρουμε την ψυχική και σωματική μας υγεία, ΕΚ ΝΕΟΥ, για χάρη κανενός που θέλει να παίξει «παιχνίδια» στην πλάτη μας.-

-Στους δεκάδες αθλητές οι οποίοι είχαν ήδη εγγραφεί και πληρώσει την συμμετοχή τους, να πούμε ότι τα χρήματά τους έχουν επιστραφεί ήδη από χθες και ως ένδειξη αναγνώρισης της εμπιστοσύνης τους στην προσπάθειά μας, θα έρθουμε σε επαφή μαζί τους δωρίζοντάς τους ένα τεχνικό μπλουζάκι της περσινής διοργάνωσης!

-Ευχόμαστε καλή συνέχεια και κάλους αγώνες σε όλες τις φίλες και φίλους!!!»