Η Donna Fraser ανακηρύχθηκε «Γυναίκα της Χρονιάς» από την Παγκόσμια Ομοσπονδία

 Runbeat Team   10:44 30-11-2022  

Η Donna Fraser ανακηρύχθηκε «Γυναίκα της Χρονιάς» από την Παγκόσμια Ομοσπονδία


Η πρώην σπρίντερ Donna Fraser, μία πρωταθλήτρια για τη διεκδίκηση της ισότητας των φύλων και την βελτίωση των γυναικών στο στίβο, ανακηρύχθηκε «Γυναίκα της Χρονιάς» στο πλαίσιο των World Athletics Awards 2022.

Η δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 4x400μ. και Ολυμπιονίκης στα 400μ. το 2000 ήταν μία μεγάλη αγωνίστρια στον αγωνιστικό χώρο και το ίδιο αποδεικνύεται και εκτός αυτού.

 

Είναι συντονίστρια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στην εξίσωση των δύο φύλων από το 2019 και συμμετέχει τακτικά στα πάνελ ομιλίας του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και σε διαδικτυακά σεμινάρια σχετικά με το θέμα.

Υπερασπίζεται την ισότητα και τη διαφορετικότητα στο χώρο εργασίας.

Φέτος υπηρέτησε ως επικεφαλής του τμήματος ένταξης και αφοσίωσης για τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας στο Μπέρμιγχαμ, 24 χρόνια μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου της στους Αγώνες της Κουάλα Λουμπούρ. Η Fraser υπήρξε επίσης διαχειριστής, σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου για πολλούς οργανισμούς όπως το London Marathon Charitable Trust, το Women's Sport Trust, το British Athletes Commission, το International Women's Group and Her Spirit.

Όπως η ίδια αναφέρει, «οι γυναίκες έχουν διαφορετικές δεξιότητες από τους άνδρες και χρειαζόμαστε αυτή την ποικιλομορφία σκέψης. Το άθλημά μας είναι εξαιρετικά ποικιλόμορφο, οπότε αυτό πρέπει να ισχύει σε όλα τα επίπεδα».