Η Edna Kiplagat αισθάνεται δικαιωμένη με τον αποκλεισμό της Diana Kipyokei και το δηλώνει στο twitter

 Runbeat Team   14:33 22-12-2022  

Η Edna Kiplagat αισθάνεται δικαιωμένη με τον αποκλεισμό της Diana Kipyokei και το δηλώνει στο twitter


Δικαιωμένη αισθάνεται η Edna Kiplagat στο άκουσμα του εξαετούς αποκλεισμού της Diana Kipyokei μετά από απόφαση της AIU (δες ΕΔΩ).

Η 41χρονη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια το 2011 και το 2013 στον Μαραθώνιο είχε τερματίσει πίσω από την Diana Kipyokei στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2021 και μετά την τιμωρία τη τελευταίας λόγω ντόπινγκ παίρνει τον τίτλο και παράλληλα γίνεται η μεγαλύτερη σε ηλικία δρομέας που κερδίζει τον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

 

Η Edna Kiplagat στις 14 Οκτωβρίου, όταν ανακοινώθηκε ότι το πρώτο δείγμα της Kipyokei ήταν θετικό, είχε σχολιάσει το γεγονός στο λογαριασμό που διαθέτει στο twitter. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Είμαι πολύ απογοητευμένη που μου έκλεψε τη χαρά μου, το χαμόγελό μου, την ευτυχία μου και την όμορφη διακοσμημένη ταινία στη γραμμή του τερματισμού».


Η Kipyokei τέθηκε για πρώτη φορά σε αναστολή από την Athletics Integrity Unit (AIU) στις 14 Οκτωβρίου και αμέσως η οργανωτική επιτροπή του Μαραθωνίου της Βοστώνης ανακοίνωσε ότι θα αφαιρούσε τον τίτλο από την Kipyokei εφόσον δεν ανατρεπόταν η υπόθεση στην έφεση που είχε καταθέσει η αθλήτρια από την Κένυα.

Η AIU επισημοποίησε τον αποκλεισμό της Kipyokei χθες κι έτσι η Kiplagat παίρνει αυτόματα τον τίτλο στον αγώνα του 2021 καθώς τερμάτισε δεύτερη.

Στο άκουσμα της είδησης σχολίασε στο twitter


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Kiplagat είναι μητέρα πέντε παιδιών, δύο τα έχει γεννήσει, δύο τα έχει υιοθετήσει όταν η αδερφή της πέθανε από καρκίνο του μαστού το 2003 και ένα έχει υιοθετήσει επίσης όταν μία γειτόνισσά της πέθανε στη γέννα το 2013.