Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της ΕΟΕ βράβευσε τους αθλητές – γονείς στο «Τόκιο 2020» σε μία όμορφη τελετή

 Runbeat Team   18:23 21-12-2022  

Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της ΕΟΕ βράβευσε τους αθλητές – γονείς στο «Τόκιο 2020» σε μία όμορφη τελετή


Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής βράβευσε τις αθλήτριες και τους αθλητές που ήταν γονείς τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020» σε μία πολύ όμορφη τελετή μέσα σε οικογενειακό κλίμα.

Βραβεύτηκαν οι Βύρων Κοκκαλάνης (ιστιοπλοΐα), Αλέξης Ντανατσίδης (τζούντο), Βούλα Παπαχρήστου (στίβος), Λευτέρης Πετρούνιας (γυμναστική), Αιμιλία Τσουλφά (ιστιοπλοϊα), Κώστας Φιλιππίδης (στίβος), Γιάννης Φουντούλης (πόλο), Ευαγγελία Ψάρρα (τοξοβολία), oι οποίοι παρέλαβαν τα έπαθλα και τα επιδόματα, μαζί με τις οικογένειες τους.

 

Σκοπός της πολύ όμορφης εκδήλωσης από την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων είναι να αντιληφθούν όλοι ότι δεν τελειώνει η αθλητική καριέρα με τη δημιουργία οικογένειας, η οποία φέρνει αλλαγές στην καθημερινότητα αλλά δεν δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στην προσπάθεια για πρωταθλητισμό.

Στην εκδήλωση ήταν προσκεκλημένη, η Annamarie Phelps, Αντιπρόεδρος της Βρετανικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, διαφορετικότητας και Ενσωμάτωσης των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, ενώ παρέστη και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της ΕΟΕ βράβευσε τους αθλητές – γονείς στο «Τόκιο 2020» σε μία όμορφη τελετή runbeat.gr

Στην ομιλία της η κα η Annamarie Phelps παρουσίασε παραδείγματα στον αθλητισμό που ήταν εμφανής η διάκριση των φύλων και ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το Ολυμπιακό κίνημα για την ισότητα των φύλων. Τόνιας ότι χρειάζονται ακόμα αποφασιστικά βήματα για την ισότιμη ένταξη της γυναίκας στον αθλητισμό και ενθάρρυνε τις γυναίκες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα, είτε ως αθλήτριες είτε ως προπονήτριες και στελέχη. Στο τέλος της ομιλίας, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος της έδωσε ένα αναμνηστικό δώρο.

 

Στην τοποθέτηση του, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος, μεταξύ άλλων επισήμανε: «Εκ των πραγμάτων η ζωή ενός αθλητή δεν είναι συνηθισμένη. Οι ώρες προπόνησης καθημερινά είναι πάρα πολλές - εφόσον βέβαια κάποιος θέλει να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο -. Όταν μάλιστα υπάρχει προετοιμασία για Ολυμπιακούς αγώνες, οι ώρες αυτές αυξάνονται πολύ περισσότερο, προκειμένου να έρθει η πολυπόθητη πρόκριση για τους αγώνες. Προσθέστε σε αυτό - το έτσι και αλλιώς δύσκολο παζλ - και το ρόλο του γονέα, γονέα μάλιστα μικρών παιδιών συνήθως, για να αντιληφθείτε τι έχουν καταφέρει οι αθλήτριες και οι αθλητές που τιμάμε σήμερα. Θέλουμε λοιπόν να εκφράσουμε τον θαυμασμό και την υποστήριξή μας προς αυτούς τους Αθλητές που καταφέρνουν να ισορροπήσουν μεταξύ μιας εξαιρετικής αθλητικής καριέρας και την εκπλήρωση των οικογενειακών υποχρεώσεων. Αυτοί οι αθλητές έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας!»

Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της ΕΟΕ βράβευσε τους αθλητές – γονείς στο «Τόκιο 2020» σε μία όμορφη τελετή runbeat.gr

Η Πρόεδρος της Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Βασιλική Μιλλούση αφού ευχαρίστησε την κυρία Phelps για την αποδοχή της πρόσκλησης, είπε: «Θεωρώ σπουδαίες τις αθλήτριες και τους αθλητές που καθημερινά δίνουν τη ζωή τους για τον μεγάλο στόχο τους. Όμως θεωρώ ακόμη πιο σημαντικές τις αθλήτριες και τους αθλητές γονείς που όλα αυτά θα τα κάνουν παράλληλα με τη σπουδαιότητα της στήριξης της οικογένειάς τους. Ως γυναίκα, μητέρα, σύζυγος και αθλήτρια θέλω να συγχαρώ όλους εσάς που τα καταφέρνετέ όλα αυτά παράλληλα και μας δίνεται ένα ηχηρό μήνυμα για τον αθλητισμό-πρωταθλητισμό: Οτι με τη δημιουργία της οικογένειάς δεν σταματούν οι στόχοι και τα όνειρα, αντίθετα γίνονται πιο δυνατά προκειμένου να γίνεις το καλύτερο παράδειγμα για τα παιδιά σου.»

Στην εκδήλωση που παρουσίασε η δημοσιογράφος Δώρα Παντέλη, παρέστησαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Καλυψώ Γούλα, η Πρόεδρος των Ελλήνων Olympians Βούλα Κοζομπόλη, η Πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, ο Ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελλάκης.

Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της ΕΟΕ βράβευσε τους αθλητές – γονείς στο «Τόκιο 2020» σε μία όμορφη τελετή runbeat.gr

Από την ΕΟΕ παραβρέθηκαν επίσης, ο Β’ Αντιπρόεδρος Στέφανος Χανδακάς, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μάρκετινγκ Νίκος Ιατρού, τα μέλη Γιώργος Καραμπέτσος, Νίκος Ξυλούρης, Θωμάς Τόκας, Φώτης Καυμενάκης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Κωστής Λιαρομάτης και η Γενική Διευθύντρια Υβέτ Κοσμετάτου.

Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της ΕΟΕ βράβευσε τους αθλητές – γονείς στο «Τόκιο 2020» σε μία όμορφη τελετή runbeat.gr