Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία προγραμμάτισε 44 μίτινγκ κλειστού στίβου μέσα στο 2023

 Runbeat Team   9:29 15-10-2022  

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία προγραμμάτισε 44 μίτινγκ κλειστού στίβου μέσα στο 2023


Πλούσιο σε αγώνες θα είναι το καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου στον κλειστό στίβο για το 2023 καθώς θα περιλαμβάνει 44 αγώνες επιπέδου Silver, Bronze και Challenger, όπως η ίδια ανακοίνωσε.

Η κυριότερη συνάντηση είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου, ενώ οι υπόλοιπες 43 συναντήσεις θα δώσουν τη δυνατότητα στους αθλητές και τις αθλήτριες να αγωνιστούν σε υψηλού επιπέδου αγώνες κυνηγώντας όρια και βαθμούς.

 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε 16 χώρες ανάμεσά τους και η Ελλάδα καθώς στο καλεντάρι έχει συμπεριληφθεί για πρώτη φορά και το μίτινγκ κλειστού στο ύψος που διοργανώνει ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας στις 3 Φεβρουαρίου.

Το πρώτο CMCM μίτινγκ κλειστού στίβου έχει προγραμματιστεί στις 22 Ιανουαρίου στο Λουξεμβούργο και το τελευταίο στις 11 Μαρτίου στη Γαλλία με το Perche Elite Tour Rouen. Η Γαλλία είναι η χώρα που διοργανώνει τον περισσότερο αριθμό διοργανώσεων με 11 και ακολουθούν η Γερμανία (7), η Τσεχία (6) και η Σουηδία (4).

Το ημερολόγιο του 2023 μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.

Εκτός από τις 44 συναντήσεις Silver, Bronze και Challenger,  το ευρωπαϊκό ημερολόγιο περιλαμβάνει επίσης έξι συναντήσεις World Athletics Indoor Tour Gold που ξεκινούν από την Καρλσρούη στις 27 Ιανουαρίου. Θα υπάρξει ένα κενό το σαββατοκύριακο 18-19 Φεβρουαρίου προκειμένου να διεξαχθούν τα εθνικά πρωταθλήματα κλειστού στίβου.

Η περυσινή σεζόν στον κλειστό στίβο επεφύλαξε αρκετές συγκινήσεις, ενώ ξεχώρισε σίγουρα το Παγκόσμιο ρεκόρ του Armand Duplantis στο επί κοντώ όταν στο Βελιγράδι ξεπέρασε τα 6.19 μέτρα.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/L6j1GbJP5uU" title="6.19m! Mondo Duplantis Breaks WORLD RECORD | Belgrade Indoor Meeting" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Ο επίσης Ολυμπιονίκης, ο Ιταλός Marcell Jacobs σημείωσε σημαντικές νίκες στα 60 μέτρα στο Βερολίνο και το Λοτζ λίγο πριν τον θρίαμβό του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου κλειστού στίβου όπου κατέρριψε το ευρωπαϊκό ρεκόρ με 6.41. Ξεχώρισε επίσης η Πολωνή Ewa Swoboda με τη νίκη της στο Λοτζ με επίδοση 7.04 στις σειρές και 7.00 στον τελικό.