Η φλόγα έσβησε, η ελπίδα και το Ολυμπιακό ιδεώδες έμειναν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο

 Runbeat Team   16:24 08-08-2021  

Η φλόγα έσβησε, η ελπίδα και το Ολυμπιακό ιδεώδες έμειναν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο


Πολύχρωμη και μελωδική ήταν η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, η οποία ξεκίνησε στις 2μ.μ. ώρα Ελλάδας ρίχνοντας την αυλαία των Αγώνων που πραγματοποιήθηκαν ένα χρόνο μετά το προκαθορισμένο και υπό πρωτόγνωρες συνθήκες.

Η τελετή ξεκίνησε με την είσοδο των χωρών στο Ολυμπιακό Στάδιο. Πρώτος έκανε την είσοδό του ο Γιάννης Φουντούλης, ο οποίος λίγα λεπτά αφού φόρεσε το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος του εκπροσώπησε τη χώρα μας σε μία ακόμη μοναδική στιγμή. Ως σημαιοφόρος κράτησε την ελληνική σημαία κατά την είσοδό του στο στάδιο.

Ακολούθησαν αργότερα οι αθλητές όλων των χωρών και στήθηκε ένα μοναδικό πάρτι. Έχοντας αποβάλει το άγχος της συμμετοχής και έχοντας πετύχει ο καθένας το στόχο του, οι αθλητές απλά μπήκαν στο Στάδιο για να χαρούν τη στιγμή. Οι Ιάπωνες προσπάθησαν να τους μεταφέρουν το κλίμα που επικρατεί στη χώρα τους καθώς λόγω του covid19 οι αθλητές και οι αθλήτριες απαγορευόταν να βγουν εκτός Ολυμπιακού χωριού.  

Τελετή λήξης με απονομές!

Iδιαίτερο χρώμα έδωσαν στην τελετή λήξης οι απονομές των μεταλλίων στους νικητές του μαραθωνίου σε γυναίκες και άνδρες. Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Εθνικός ύμνος της Κένυας ακούστηκε δύο φορές. Αρχικά για την Peres Jepchirchir που τα ξημερώματα του Σαββάτου στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στο μαραθώνιο των γυναικών. Στο βάθρο μαζί της ανέβηκαν η συμπατριώτισσά της ασημένια Ολυμπιονίκης, Brigit Kosgei και η χάλκινη Ολυμπιονίκης, η Αμερικανίδα Molly Seidel.

Μετά τις γυναίκες σειρά πήραν οι άνδρες. Ο Κενυάτης Eliud Kipchoge πήρε θέση στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ενώ στο δεύτερο σκαλί ήταν ο Ολλανδός Nageeye και στο τρίτο ο Βέλγος Bashir Abdi.

Ακολούθησε η ανάκρουση του Ολυμπιακού ύμνου και η παράδοση παραλαβής της Ολυμπιακής σημαίας από το Τόκιο στο Παρίσι, το οποίο θα φιλοξενήσει τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Ο Εθνικός ύμνος της Γαλλίας συνοδεύτηκε από ένα βίντεο περιήγηση στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, την πόλη που θα φιλοξενήσει τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μάλιστα υπήρξε και απευθείας σύνδεση με το Παρίσι, όπου είχε στηθεί μία μικρή γιορτή παρουσία Ολυμπιονικών, του πρωθυπουργού Εμμανουέλ Μακρόν και χιλιάδων πολιτών που έδειξαν τον ενθουσιασμό τους που θα φιλοξενήσει η πόλη τους τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, ευχαρίστησε τους αθλητές και τις αθλήτριες για την αγωνιστικότητα και το ήθος που έδειξαν και τους Ιάπωνες για το δύσκολη αποστολή που έφεραν εις πέρας.

Η φλόγα έσβησε και η νύχτα έγινε μέρα από τα δεκάδες βεγγαλικά στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο που πλέον περιμένει να φιλοξενήσει τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.