Η Grøvdal κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ δρόμου στα 5 χιλιόμετρα με 14.39!

 Runbeat Team   17:55 01-05-2021  

Η Grøvdal κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ δρόμου στα 5 χιλιόμετρα με 14.39!


Νέο ρεκόρ στα 5 χιλιόμετρα γυναικών δρόμου καταγράφηκε σήμερα από την Karoline Bjerkeli Grøvdal. Η δρομέας από τη Νορβηγία κατέρριψε το ρεκόρ της Beatrice Chepkoech, η οποία είχε τρέξει 14:43 στο Μονακό τον Φεβρουάριο. Με χρόνο 14:39, η Grøvdal τερμάτισε πρώτη στον σημερινό αγώνα που έγινε στο Sør-Odal της πατρίδας της και ξεπέρασε την Κενυάτισσα δρομέα.

 

Βέβαια μένει να δούμε εάν το ρεκόρ της θα μετρήσει επίσημα, καθώς δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί εάν η διαδρομή είχε μετρηθεί επίσημα από κάποιον φορέα που να μπορεί να το πιστοποιήσει. Σίγουρα όμως, αν δεν μετρήσει προς το παρόν, υπάρχουν πιθανότητες να μετρήσει αργότερα.

Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν μία μεγάλη επιστροφή για την Karoline Bjerkeli Grøvdal, αφού είχε χάσει μεγάλο μέρος της περασμένης σεζόν λόγω ενός τραυματισμού. Ξεκινώντας όμως από τις 5 Οκτωβρίου του 2020, όπου έσπασε το εθνικό ρεκόρ Νορβηγίας για τα 5 χιλιόμετρα δρόμου (15:04), έφτασε πλέον στο σημείο να σπάει και το παγκόσμιο ρεκόρ, ακόμα και εάν αυτό δεν μετρήσει επίσημα.