Η ιστορική ολοκλήρωση του 5πλου Ironman από τον Κ. Βαρουχάκη στη Γαλλία: Τα προβλήματα, η προετοιμασία και ο φιλανθρωπικός σκοπός της προσπάθειας

 Πάνος Κατσαρός   15:47 04-07-2022  

Η ιστορική ολοκλήρωση του 5πλου Ironman από τον Κ. Βαρουχάκη στη Γαλλία: Τα προβλήματα, η προετοιμασία και ο φιλανθρωπικός σκοπός της προσπάθειας


Μία ιστορική διάκριση, η οποία δείχνει πραγματικά το μέγεθος της ανθρώπινης ψυχής κατάφερε να σημειώσει ο Χανιώτης Κώστας Βαρουχάκης στο Κολμάρ της Γαλλίας. Ο Έλληνας αθλητής του τριάθλου έγινε ο πρώτος που προσπάθησε, αλλά και τερμάτισε στον εξωπραγματικά δύσκολο αγώνα Ironman της Γαλλίας, συνολικής απόστασης 1.130 χιλιομέτρων, που ουσιαστικά «μεταφράζεται» ως η απόσταση Αθήνας – Κωνσταντινούπολης, μέσα σε έξι ημέρες.

 

Ο υπεραθλητής θέλησε να λάβει μέρος στον αγώνα με στόχο την ανάδειξη και την επίλυση των προβλημάτων του Ειδικού σχολείου ΕΕΕΕΚ Κισάμου, αλλά και την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ικανότητες.

Ο τρομερά δύσκολος και επίπονος αγώνας με όνομα Quintuple Ultra Triathlon περιελάμβανε συνολικά 19χλμ κολύμβηση, 900χλμ ποδηλασία και 211χλμ τρέξιμο, με τον Κώστα Βαρουχάκη να φτάνει στον τερματισμό σε 144 ώρες αντιμετωπίζοντας μεγάλες δυσκολίες και προβλήματα κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Κώστας Βαρουχάκης αγωνίστηκε δίχως την βοήθεια κάποιου μεγάλου χορηγού ή κάποιας μεγάλης αθλητικής εταιρίας.

Η ιστορική ολοκλήρωση του 5πλου Ironman από τον Κ. Βαρουχάκη στη Γαλλία: Τα προβλήματα, η προετοιμασία και ο φιλανθρωπικός σκοπός της προσπάθειας runbeat.gr

Ο Κώστας Βαρουχάκης μιλάει στο Runbeat για τον άθλο του

«Η προσπάθεια μου στο Ultra Triathlon στο Κολμάρ τής Γαλλίας τελείωσε την Κυριακή 8:10 ώρα Ελλάδας, Ο αγώνας για ένα ειδικό σχολείο αντάξιο των Παιδιών μας στα Κουτουφιανά Κισάμου συνεχίζεται! Νιώθω την υποχρέωση να ευχαριστώ όλη την κοινωνία της Κισάμου και όχι μόνο για τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης!» αναφέρει στο Runbeat o Κώστας Βαρουχάκης, μία μόλις ημέρα μετά την ολοκλήρωση του άθλου του.

Μη μπορώντας να ξεχάσει τον σκοπό για τον οποίο έλαβε μέρος στον αγώνα, ο Χανιώτης υπεραθλητής τονίζει: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τον τερματισμό μου αλλά θα είμαι ευτυχισμένος ότανξεκινήσουν η εργασίες στο σχολείο μας!»

«Σε μια υπερπροσπάθεια 6 ημερών δεν ξέρεις την θα συναντήσεις»

Ο Κώστας Βαρουχάκης έλαβε μέρος στον αγώνα έχοντας μεγάλη εμπειρία από αγώνες Ironman και όχι μόνο σε πολλές χώρες, και στην ερώτησή μας για το αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα στη Γαλλία, ο ίδιος ανέφερε: «Καταρχήν ήξερα για την δυσκολίες του αγώνα. Σε μια υπερπροσπάθεια 6 ημερών δεν ξέρεις την θα συναντήσεις και πως θα αντιδράσει ο οργανισμός και το σώμα σου. Σε γενικές γραμμές η στρατηγική και ο σχεδιασμός πήγε καλά αν εξετάσουμε μικρές ατυχίες στο ποδήλατο. Στο 20ο χιλιόμετρο πάθαμε λάστιχο, στο 600ο χιλιόμετρο (από νύστα και κούραση) έχασα τον δρόμο και δεν σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πριν τερματίσω τράκαρα με μία ποδηλάτρια ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Ο κανόνας ότι όλα μπορούν να συμβούν σε μία υπερπροσπάθεια 6 ημερών».

 

«Αναγκάστηκα να αποσυρθώ από τον αγώνα για 3 ώρες – Συνέχισα με πίστη ότι θα τα καταφέρω»

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο κομμάτι του αγώνα που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια για τρεις ώρες, συνεχίζοντας όμως αργότερα ξεπερνώντας τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε με μεγάλη ψυχική και σωματική δύναμη: «Όσον αφορά το τρέξιμο, στα 211 χιλιόμετρα τα πράγματα δυσκόλεψαν. Η κούραση, ο φόβος και η αμφιβολία αν τα καταφέρω μεγάλωνε καθώς μετά τα 100 χιλιόμετρα αισθάνθηκα πόνους στους τένοντες του αριστερού μου γονάτου. Αναγκαστικά να αποσυρθώ από τον αγώνα για 3 ώρες και μετά από επικοινωνία με τον γιατρό μου, έβαλα πάγο και πήρα αντιφλεγμονώδη για να συνεχίσω».

Η ιστορική ολοκλήρωση του 5πλου Ironman από τον Κ. Βαρουχάκη στη Γαλλία: Τα προβλήματα, η προετοιμασία και ο φιλανθρωπικός σκοπός της προσπάθειας runbeat.gr

«Συνέχισα με λιγότερο πόνο και με πολύ πίστη ότι θα τα καταφέρω μιας και το κίνητρο της προσπάθειάς μου ήταν ιερό! Αγωνίζομαι για τα παιδιά μας, αγωνιζόμουν για ένα ΕΕΕΕΚ Κισάμου αντάξιό τους!» είπε κλείνοντας στο Runbeat ο Κώστας Βαρουχάκης, δείχνοντας τη σημασία του να τρέχει κάποιος για φιλανθρωπικό σκοπό.

Την Πέμπτη (07/07) η μεγάλη υποδοχή του

Η υποδοχή του αθλητή πίσω στην Κρήτη θα γίνει την Πέμπτη 7 Ιουλίου στην πλατεία Τζανακάκη στο Καστέλλι στις 20:30 το απόγευμα, με την παρουσία του κόσμου να αναμένεται μεγάλη, για να χειροκροτηθεί ο μοναδικός αυτός υπεραθλητής.