Η λίστα με τις συμμετοχές στο Taygetos Challenge

 Runbeat Team   13:19 22-03-2023  

Η λίστα με τις συμμετοχές στο Taygetos Challenge


Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του Taygetos Challenge, ο οποίος θα διεξαχθεί το προσεχές σαββατοκύριακο 25-26 Μαρτίου.

Οι συμμετοχές είναι και φέτος πολλές με έμπειρους δρομείς ορεινού τρεξίματος τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, ωστόσο, δε συμπληρώθηκαν οι δρομείς που χρειάζονται για να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των πούλμαν από Πάτρα και Αθήνα.

 

Όσον αφορά στη διοργάνωση, η αυλαία θα ανοίξει το Σάββατο 25 Μαρτίου με τον Vertical Speed, μία γρήγορη, κάθετα αναβατική διαδρομή μήκους 650μ.

Η συμμετοχή είναι υποχρεωτική για τους αθλητές που ενδιαφέρονται να πάρουν κατάταξη στο Taygetos Challenge καθώς η βαθμολογία κατάταξης προκύπτει από το συνδυασμό των αποτελεσμάτων του Vertical που γίνεται το Σάββατο και μίας από τις διαδρομές της Κυριακής (Marathon, Experience & Basic).

Το κυρίως… μενού σερβίρεται την Κυριακή 26/3, όπου δεσπόζει ο αγώνας 37χλμ σε μία απαιτητική διαδρομή με ιδιαίτερο τεχνικό τερέν! Μια διαδρομή για έμπειρους ορεινούς δρομείς, με 2154 μέτρα υψομετρικής διαφοράς, που παρά τη δυσκολία της είναι σταθερή επιλογή για πολλούς αθλητές από το 2010.

Την ίδια μέρα θα διεξαχθούν επίσης ο αγώνας experience απόστασης 20χλμ, η οποία είναι τα ο ίδιο απαιτητική με τον αγώνα των 37χλμ.

Από πέρυσι στο καλεντάρι του Taygetos Challenge υπάρχει και ο Taygetos Basic, απόστασης 10 χλμ, με θετική υψομετρική 460μ, για όσους ξεκινούν τώρα το ορεινό τρέξιμο. Τέλος διεξάγεται η διαδρομή Fun 5χλμ για έναν απολαυστικό αγώνα σε μια ήπια, εκτός δρόμου, διαδρομή γύρω από την Καρδαμύλη.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τους δρομείς που θα λάβουν μέρος στους αγώνες.

Η λίστα με τις συμμετοχές