Η Malaika Mihambo θα κάνει ντεμπούτο στον κλειστό στίβο στην Καρλσρούη

 Runbeat Team   12:02 15-12-2022  

Η Malaika Mihambo θα κάνει ντεμπούτο στον κλειστό στίβο στην Καρλσρούη


Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης του άλματος σε μήκος, Malaika Mihambo ανακοίνωσε ότι θα αγωνιστεί στην πρώτη «χρυσή» συνάντηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στον κλειστό στίβο που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 27 Ιανουαρίου στην Καρλσρούη.

 

Η Γερμανίδα πρωταθλήτρια μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της μόνο στα 60 μέτρα, ωστόσο, οι διοργανωτές άφησαν να εννοηθεί ότι ίσως αγωνιστεί και στο κύριο αγώνισμά της το μήκος.

Η Καρλσρούη είναι μία γνώριμη πόλη για την Mihambo καθώς έχει αγωνιστεί σ’ αυτή και  το 2018, το 2020 και το 2022. Μάλιστα η πρώτη της συμμετοχή το 2018 συνοδεύτηκε και από το τότε ατομικό της ρεκόρ 6.72μ. στον κλειστό στίβο, ενώ την ίδια σεζόν είχε την πρώτη της μεγάλη επιτυχία ως ενήλικη.

Από τότε έχει χτίσει μία εξαιρετική καριέρα έχοντας δύο παγκόσμιους τίτλους, έχει στεφθεί Ολυμπιονίκης, έχει ένα πλήρες σετ μεταλλίων σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το ατομικό της ρεκόρ στον ανοικτό στίβο είναι 7.30μ. και στον κλειστό 7.07μ., ενώ έχει σταθερά άλματα πάνω από τα 7 μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εισιτήρια για το μίτινγκ της Καρλσρούης έχουν ήδη εξαντληθεί, ενώ στη συνέχεια η δράση θα μεταφερθεί σε Βοστώνη, Τορούν, Νέα Υόρκη, Λιεβίβ, Μαδρίτη και Μπέρμιγχαμ.