Η Ολυμπιονίκης Ιωάννα Μπούζιου συμμετέχει στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο (vid)

 Runbeat Team   9:22 02-11-2022  

Η Ολυμπιονίκης Ιωάννα Μπούζιου συμμετέχει στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο (vid)


Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί πρόκληση για κάθε Έλληνα που ασχολείται έστω και λίγο με τον αθλητισμό. Αυτός είναι και ο λόγος που πέραν της κλασικής διαδρομής των 42.195 μέτρων διοργανώνονται κάθε χρόνο και αγώνες 10 και 5 χιλιομέτρων. Έτσι δίνεται η δυνατότητα και στους λιγότερο προετοιμασμένους πολίτες να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή του κλασικού αθλητισμού της Ελλάδας.

 

Πολλοί είναι και οι πρωταθλητές άλλων αγωνισμάτων που επιλέγουν να τρέξουν στον Μαραθώνιο. Κάποιοι εξ αυτών είναι ακόμα και Ολυμπιονίκες.

Στη φετινή διοργάνωση, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζουν οι διοργανωτές, θα συμμετάσχουν δεκατέσσερις Ολυμπιονίκες είτε στον Μαραθώνιο είτε στις άλλες διαδρομές.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος κατέκτησε την 6η θέση στου Ολυμπιακούς της Ατλάντα το 1996 στην υδατοσφαίριση, θα πάρει μέρος στα 5 χλμ. Ο ΓΓΑ έχει πάρει μέρος σε 5 Ολυμπιάδες, 4 παγκόσμια πρωταθλήματα, 8 ευρωπαϊκά και 5 παγκόσμια κύπελλα ενώ από το 2019 κατέχει τη θέση του ΓΓΑ.

Στον αγώνα των 42.195μ. θα αγωνιστεί ο Χρυσός Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία Στέφανος Ντούσκος στο Τόκιο το 2020 (’21) και έκτος στο Ρίο. Επίσης θα αγωνιστεί ο όγδοος στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 Παναγιώτης Μαγδάνης.

Στα 5χλμ θα μπουν στην γραμμή της εκκίνησης ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην Ατλάντα στις ασκήσεις εδάφους Ιωάννης Μελισσανίδης, η κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου στο άλμα σε ύψος στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα, Νίκη Μπακογιάννη, η Πηγή Δεβετζή ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν στους Ολυμπιακούς του 2004 στην Αθήνα, οι όγδοες στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας στις καταδύσεις Διαμαντίνα Γεωργάτου και Έφη Παππά-Παπαβασιλοπούλου καθώς και ο έβδομος στις καταδύσεις στους Ολυμπιακού της Αθήνας Γιάννης Γαβριηλίδης.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, που κατέκτησε την τέταρτη θέση στην πάλη (63 κιλά) στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, την 6η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2003 και το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες το 2001 θα συμμετάσχει στα 5 χλμ.

Επίσης ο Λευτέρης Κόνσολας όγδοος στο Λονδίνο το 2012, η Ιωάννα Μπούζιου έβδομη στο σόφτμπολ στην Αθήνα το 2004, η 7η στους Ολυμπιακούς στο μπάσκετ στην Αθήνα Πολύμνια Σαρέγκου και Μαρία Καραγιαννοπούλου πέμπτη στο Τζούντο στα 48 κιλά.

Οι παραπάνω Ολυμπιονίκες μίλησαν στην κάμερα της ιστοσελίδας του ΣΕΓΑΣ για τα μηνύματα που θέλουν να στείλουν μέσα από την παρουσία τους στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Σήμερα ο ΣΕΓΑΣ παρουσιάζει τις δηλώσεις της Ιωάννας Μπούζιου, έβδομης στο σόφτμπολ στην Αθήνα το 2004.