Η παρουσίαση της Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Αθήνας

 Runbeat Team   21:02 14-10-2022  

Η παρουσίαση της Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Αθήνας


Με την Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Αθήνας συνεχίζει την παρουσίαση των σωματείων μελών της, η Ελληνική Ομοσπονδία Στίβου.

Στόχος του ΣΕΓΑΣ είναι το ευρύτερο φίλαθλο κοινό να γνωρίσει τους ανθρώπους του στίβου που βρίσκονται σε νευραλγικές θέσεις του οικοδομήματος του κλασικού αθλητισμού. Έτσι θα παρουσιάσει τα αθλητικά σωματεία που ανήκουν στο δυναμικό του και τις Ενώσεις τους (ΕΑΣ).

 

Το αφιέρωμα στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας αναφέρει:

«Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας είναι ο Χαράλαμπος Γεωργακόπουλος ο οποίος εκλέχτηκε για πρώτη φορά το 2008 ως πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Ανατολικής Αττικής μέχρι το 2013 και από το 2014 που δημιουργήθηκε η Ένωση, σε Ε.Α.Σ. Αθήνας παραμένει πρόεδρος έως σήμερα.

Ο κ Γεωργακόπουλος ήταν αθλητής του Εθνικού Γ.Σ. και πρωταθλητής με Πανελλήνιο ρεκόρ στις μεσαίες αποστάσεις ενώ είναι και Αντιπρόεδρος στο ΓΑΣ Χολαργού και ιδρυτικό μέλος από το 1996.

Κύριε πρόεδρε, ποια θεωρείται τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε στο έργο σας;

Η μη ύπαρξη αγωνιστικών χώρων (εξοπλισμένα στάδια ) για να μπορούν τα σωματεία να αναπτύξουν το άθλημα του στίβου και η ΕΑΣ να μπορεί να διοργανώσει αγώνες με όλα τα αγωνίσματα και για όλες τις κατηγορίες.

Πόσα σωματεία εκπροσωπεί η ΕΑΣ και τα γεωγραφικά της όρια.

Η ΕΑΣ Αθήνας έχει στη δύναμη της 56 σωματεία με έδρα το στάδιο Ζηρίνειο στον Δήμο Κηφισιάς, και χωρική αρμοδιότητα στις Περιφερειακές Ενότητες Βορείου και Κεντρικού Τομέα Αθηνών και στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής.

Την τελευταία 10ετία έχετε διοργανώσει αγώνες πανελλήνιας εμβέλειας στην ΕΑΣ και ποιες;

Διοργανώνουμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ16 που διεξάγεται σε ομίλους στο στάδιο του Αγ. Κοσμά καθώς και όλα τα διασυλλογικά όλων των κατηγοριών. Είμαστε συν διοργανωτές στο διεθνές μίτινγκ στη Βάρη τα DROMIA και από τον σύλλογο της Φιλοθέης διοργανώνεται το μίτινγκ Filothei Women Gala.

Συνδιοργανώνουμε περιφερειακούς επώνυμους αγώνες με συμμετοχή αθλητών -τριων από όλη την χώρα όπως, στο Χολαργό , στη Φιλοθέη , στην Παλλήνη, στον Πανελλήνιο Γ.Σ. στο Σχοινιά του Μαραθώνα και τέλος διοργανώνουμε σε δέκα στάδια από την Βάρη μέχρι τον Ωρωπό και από την Παλλήνη μέχρι το Ολυμπιακό Χωριό τους αγώνες των ΤΕΤΡΑΘΛΩΝ Κ14 και kids Athletics για Κ12 με συμμετοχή 1500 παιδιά.

Πως συμβάλλει η ΕΑΣ στο έργο των Σωματείων;

Όταν η ΕΑΣ απέκτησε έσοδα από τις εκδόσεις των δελτίων, συμβάλλει κάθε χρόνο οικονομικά σε όλες τις διοργανώσεις αγώνων των σωματείων. Συμμετέχει στα έξοδα μετακίνησης με πούλμαν των συλλόγων στο 50% για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και επίσης ενισχύει οικονομικά στη προετοιμασία αθλητών – τριων.

Σας ευχαριστούμε, θα θέλατε να προσθέσετε κάτι άλλο;

Η Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Αθήνας είναι η μεγαλύτερη σε δυναμικότητα σωματείων, πρέπει να έχει υπάλληλο για τις καθημερινές ανάγκες των σωματείων γραμματειακής υποστήριξης, εδώ και μια δεκαετία που συνταξιοδοτήθηκε η υπάλληλος, επιφορτίζονται όλα στον Τεχνικό Σύμβουλο.

Πληροφορίες για επικοινωνία με την ΕΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΘΗΝΑΣ Λεωφ. Κηφισιάς 192 Στάδιο Ζηρίνειο Τ.Κ.14562

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2108082100

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ: [email protected]

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: https://www.eas-segas-athinas.gr/

FACEBOOK : https://www.facebook.com/profile.php?id=100057545885491».