Η Paula Radcliffe έτρεξε με την κόρη της για τα παιδιά με καρκίνο

 Runbeat Team   13:17 28-12-2021  

Η Paula Radcliffe έτρεξε με την κόρη της για τα παιδιά με καρκίνο


Σε έναν ξεχωριστό αγώνα σκυταλοδρομίας απόστασης 80χλμ που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Τιμπόροα της Κένυας συμμετείχε η τρεις φορές νικήτρια του Μαραθωνίου του Λονδίνου, τρεις φορές πρωταθλήτρια Μαραθωνίου της Νέας Υόρκης και νικήτρια του Μαραθώνιου του Σικάγο το 2002, Paula Radcliffe.

 

Η σπουδαία πρωταθλήτρια συμμετείχε μαζί με δεκάδες ακόμη, κυρίως Κενυάτες δρομείς, σ’ έναν αγώνα που πραγματοποιήθηκε με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και παράλληλα να υπάρξει η ανάλογη ενημέρωση προς τον κόσμο.

Η Paula Radcliffe αποτέλεσε τιμώμενο πρόσωπο και επιλέχθηκε για συγκεκριμένο λόγο: Η κόρη της Isla έχει αντιμετωπίσει και ξεπεράσει τον καρκίνο. Μάλιστα η 14χρονη έτρεξε στο πλάι της μητέρας της περνώντας πολύ ισχυρά μηνύματα…

Στον αγώνα ο κάθε δρομέας κάλυπτε από 5 έως 10 χιλιόμετρα πριν δώσει τη σκυτάλη στο επόμενο γκρουπ. Πέραν της Paula Radcliffe το «παρών» έδωσαν και άλλοι σπουδαίοι δρομείς.

Μέσα από αυτό τον αγώνα οι διοργανωτές προσπάθησαν να συγκεντρώσουν χρήματα για την ανέγερση ενός νοσοκομείου για παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.