Η προκήρυξη του Διεθνούς Υπερμαραθωνίου Γύρου Πάρου 54 χλμ «Φραγκίσκος Βελέντζας»

 Runbeat Team   17:22 27-02-2023  

Η προκήρυξη του Διεθνούς Υπερμαραθωνίου Γύρου Πάρου 54 χλμ «Φραγκίσκος Βελέντζας»


Στις 27 Μαΐου θα διεξαχθεί ο Διεθνής Υπερμαραθώνιος Γύρος Πάρου 54 χιλιομέτρων «Φραγκίσκος Βελέντζας», με την διοργάνωση να περιλαμβάνει και παράλληλους αγώνες. Η συμμετοχή αναμένεται να είναι μεγάλη από τους δρομείς στο Κυκλαδίτικο νησί. Διαβάστε παρακάτω την προκήρυξη:

Ο Δήμος Πάρου σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑΥ) και με την ενεργό στήριξη, βοήθεια και αλληλεγγύη των τοπικών δημοτικών Διαμερισμάτων του πανέμορφου Κυκλαδίτικου ιστορικού νησιού και των τοπικών συλλόγων φορέων της Πάρου, προκηρύσσουν τον διεθνή υπερμαραθώνιο γύρο της Πάρου απόστασης 54 χλμ «ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ» και των παράλληλων αγώνων σκυταλοδρομιών 2 χ 27 χλμ, 4 χ 13,5 χλμ και αγώνα 1000 μέτρων για παιδιά έως 15 ετών

Ημερομηνία Διεξαγωγής των αγώνων: Σάββατο 27 Μαΐου 2023

 

Ώρα εκκίνησης των αγώνων: 16:30 μμ

Ώρα εκκίνησης παιδικού αγώνα: 16:45 μμ

Καταληκτικό όριο τερματισμού: 00:30 π.μ. Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Για τον αγώνα των 54 χλμ και των σκυταλοδρομιών θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση σε εκκίνηση και τερματισμό και σημείο ελέγχου στο 13,5 χλμ, στο 27 χλμ και στο 40,5 χλμ.

Αφετηρία-Τερματισμός: ορίζεται η κεντρική πλατεία της Παροικιάς.

Θα υπάρχουν 15 σημεία ανεφοδιασμού των συμμετεχόντων αθλητών-αθλητριών, τα οποία θα περιλαμβάνουν επαρκή τροφοδότηση με υδροδοσία, ισοτονικά ποτά, ποτά τύπου cola, χυμούς, αναψυκτικά, φρούτα εποχής, γλυκά αλμυρά, σταφίδες, ξερά σύκα, λουκούμια, αλάτι, ενώ θα υπάρξει μέριμνα μεταφοράς-τοποθέτησης σε ειδικά ξεχωριστά τραπέζια, ατομικών ειδών τροφοδοσίας ή άλλων ειδών των συμμετεχόντων δίπλα σε αυτά της διοργάνωσης.

ΟΛΟΙ οι συμμετέχοντες στους αγώνες θα λάβουν αναμνηστικό τεχνικό φανελάκι, ενώ όλοι οι τερματίσαντες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο για την συμμετοχή τους και τον τερματισμό τους.

Οι τρεις πρώτες-πρώτοι σε όλους τους αγώνες θα λάβουν αναμνηστικό κύπελλο, ενώ το ίδιο έπαθλο θα λάβουν οι 3 πρώτες τερματίσαντες ομάδες ανδρών-γυναικών-μικτών ομάδων και στις 2 σκυταλοδρομίες.

Θα υπάρξει ειδική βράβευση για την πολυπληθέστερη συμμετοχή συλλόγου εκτός Πάρου στην οποία θα απονεμηθεί βαρύτιμο κύπελλο, ενώ θα βραβευθούν με ειδικές πλακέτες όλες οι ομάδες εθελοντών, συλλόγων φορέων και δημοτικών διαμερισμάτων για την βοήθεια και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα.

Η αποστολή των δηλώσεων θα γίνεται μέχρι την Τρίτη 23 Μαΐου 2023 και ώρα 16:00 μμ

Ανώτατο όριο συμμετοχών σε όλους τους αγώνες – πλην του παιδικού αγώνα- ορίσθηκαν οι 300 συμμετοχές, με κυμαινόμενο όριο αναλόγως των συμμετοχών 150-180 για τον αγώνα των 54χλμ και 120-150 στις 2 σκυταλοδρομίες και μέχρι εξαντλήσεως του ορίου συμμετοχών.

Αντίτιμο συμμετοχής:

Για τον αγώνα των 54 χλμ ορίζεται στα 20 ΕΥΡΩ.

Για τους αγώνες των σκυταλοδρομιών ορίζεται στα 10 ΕΥΡΩ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στον αριθμό των συμμετοχών, ούτε εγγραφή την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ-ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ: Όσες-όσοι δηλώσουν συμμετοχή για τους πιο πάνω αγώνες , θα πρέπει εντός επτά (7) εργασίμων ημερών (με καταληκτική ημερομηνία την 23η Μαΐου 2023) και μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες για το χρονικό διάστημα 13-23 Μαΐου) να καταβάλλουν το αναλογούν σύμφωνα με τα εκτιθέμενα ανωτέρω αντίτιμο της συμμετοχής τους στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό που τηρεί η ΕΟΣΛΜΑΥ στην Τράπεζα Πειραιώς:

GR 7201720910005091070137139.

 

Για τον παιδικό αγώνα δεν υπάρχει αντίτιμο συμμετοχής (δωρεάν)

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc_yL8TM89HZLwpd1DTofz8-CetsAmI6OcA1uhaKfS6IegP9A/viewform

Υποχρεωτικά θα πρέπει ο κάθε συμμετέχων-ουσα να αναγράφει το ονοματεπώνυμο του στο καταθετήριο του λογαριασμού της ΕΟΣΛΜΑΥ και το αγώνισμα στο οποίο θα αγωνισθεί. Τυχόν προμήθεια που επιβληθεί από την Τράπεζα θα βαρύνει αποκλειστικά τον καταθέτη-συμμετέχοντα.

Σε περίπτωση που τα προαναφερόμενα αντίτιμα δεν καταβληθούν εντός των προθεσμιών που αναφέρθηκαν πιο πάνω η δήλωση συμμετοχής θα διαγράφεται και την κενωθείσα θέση θα την καταλαμβάνει ο επόμενος-η που θα έχει δηλώσει και θα πληροί τους όρους εγκύρου συμμετοχής.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στους αγώνες δρόμου –πλην του παιδικού- είναι οι δρομείς να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Ασφάλεια των Αθλητών: Η διαδρομή θα επιτηρείται καθ` όλο το μήκος της τόσο από εθελοντές, όσο και από τις αρμόδιες δυνάμεις της τροχαίας, της αστυνομίας και του λιμενικού

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Την εξέλιξη του αγώνα, θα παρακολουθεί ιατρός. Ασθενοφόρο θα υπάρχει στην διάθεση των αθλητών.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΚΕΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉΣ:  Θα υπάρξει ανακοίνωση που θα σας ενημερώνει εγκαίρως για τον τόπο και χρόνο παραλαβής του πακέτου συμμετοχής.

ΙΑΤΡΙΚΑ: Η πιστοποίηση της υγείας των δρομέων αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Για το λόγο αυτό, όσοι θα συμμετάσχουν στους αγώνες δηλώνουν υπευθύνως με την αίτηση ότι είναι απολύτως υγιείς, έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικό έλεγχο και θα αγωνισθούν με προσωπική τους ευθύνη απαλλασσομένων των διοργανωτών της οποιασδήποτε ευθύνης σε περίπτωση αναληθούς δηλώσεως αυτών.

Χρήσιμες Πληροφορίες: Θα υπάρξουν εγκαίρως ανακοινώσεις για την λειτουργία της γραμματείας για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής, για τον χώρο και τις ώρες λειτουργίας του «PASTA PARTY»,για τις μειωμένες τιμές-εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια μετάβασης προς και από την Πάρο για την Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 26-27-28 Μαΐου 2023 για τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους, ενώ θα υπάρξει και μέριμνα για μειωμένη τιμή διανυκτέρευσης για το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 σε καταλύματα στην Παροικιά.

Πριν από τους αγώνες στον χώρο εκκίνησης στην Παροικιά στις 14:00 μμ θα δοθεί PASTA PARTY για τους δρομείς.

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 και ώρα 10:00 π.μ σε χώρο που θα ανακοινωθεί εγκαίρως θα δοθεί πρωινός καφές.

Επίσης εγκαίρως οι δρομείς θα λάβουν χρηστικές πληροφορίες που θα αφορούν τεχνικές οδηγίες για τους αγώνες τους, υψομετρικά της διαδρομής, ώρες των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, τα διαθέσιμα για την διανυκτέρευση τους καταλύματα τα οποία θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα της ΕΟΣΛΜΑΥ, του Δήμου Πάρου, σε δρομικούς ιστότοπους και σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ: Θα υπάρχει χώρος φύλαξης των προσωπικών αντικειμένων ο οποίος θα ανακοινωθεί εγκαίρως

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Τα αποτελέσματα θα εκδοθούν έγκυρα και έγκαιρα, λίγη ώρα μετά τον τερματισμό

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ:  Θα υπάρξει πλούσιο φωτογραφικό υλικό που θα δημοσιευθεί άμεσα και για κάθε αθλητή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Για πληροφορίες που αφορούν τον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στα παρακάτω μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής:

Χρήστο Λεμονή, Γενικό Γραμματέα Δήμου Πάρου και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων της Πάρου, ΤΦ: 2284360175,6946911333, email: [email protected]

Κώστα Σάμιο , Πρόεδρο ΕΟΣΛΜΑΥ και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων της Πάρου: ΤΦ: 6976 079500,

Βασίλη Τσαγκάρη, Μέλος ΔΣ ΕΟΣΛΜΑΥ και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων της Πάρου: ΤΦ: 6944 897767

Ανδρέα Ραγκούση, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων της Πάρου, ΤΦ: 6936142253

Τάκη Αποστολόπουλο, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων της Πάρου, ΤΦ: 6945 442284.

Οι διοργανωτές καλούν τους ενεργούς δρομείς μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων ενταγμένους σε συλλόγους ή μη , φίλους του αθλητισμού, να έρθουν να τρέξουν και να απολαύσουν την πανέμορφη αυτή διαδρομή.

Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ για να πραγματοποιήσουμε έναν αξέχαστο αγώνα αντάξιο της ομορφιάς, της ιστορίας και της ξεχωριστής φιλοξενίας των πολιτών της Πάρου που σας περιμένουν με αγάπη για να στήσουμε όλοι μαζί έναν αγώνα θεσμό στην δρομική κοινότητα της χώρας μας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ-ΕΟΣΛΜΑΥ