Η προκήρυξη του Belles Historic Trail Races 2023

 Runbeat Team   20:33 15-02-2023  

Η προκήρυξη του Belles Historic Trail Races 2023


Γνωστή έγινε η προκήρυξη της διοργάνωσης Belles Historic Trail Races 2023 που είναι προγραμματισμένη για το διήμερο 3-4 Ιουνίου. Η διοργάνωση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και όπως όλα δείχνουν θα συγκεντρώσει αρκετές συμμετοχές.

Διαβάστε παρακάτω την προκήρυξη με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Πετριτσίου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και την Αθλητική Πολιτιστική Δράση Σιντικής προκηρύσσουν την τέλεση της Αθλητικής Διοργάνωσης με την ονομασία «Βelles Historic Trail».

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η προβολή του φυσικού και ιστορικού πλούτου του Μπέλλες, η ανάδειξη των παλαιών μονοπατιών που συνδέονται άρρηκτα με τις τοπικές κοινωνίες και βέβαια ο σεβασμός των ηθικών αξιών του «Ευ αγωνίζεσθαι» και της ευγενούς άμιλλας.

Η Διοργάνωση περιλαμβάνει τέσσερεις (4) αγώνες βουνού: «Belles Historic Trail» των 22χ λμ + 1340 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς, «Sultanitsa Trail Run» 8 χλμ + 502 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς, «Yidi Vertical Challenge» αγώνας κάθετης ανάβασης των 1 χλμ + 310 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς και τον παιδικό αγώνα «Riko Kids Run» των 1,2 χλμ + 65 μ. υψομετρικής διαφοράς.

 

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Νέο Πετρίτσι στις Ν.Δ. πλαγιές της οροσειράς του όρους Κερκίνης (Μπέλλες) στο βόρειο τμήμα των Σερρών.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο και την Κυριακή 3 και 4 Ιουνίου 2023, με αφετηρία και τερματισμό το Νέο Πετρίτσι.

Ώρες εκκίνησης:

Στις 3 Ιουνίου 2023 19:00 μ.μ., για τον αγώνα «Yidi Vertical Challenge» κάθετης ανάβασης των 1 χλμ + 310 μ.

Στις 4 Ιουνίου 2023 08:30 π.μ. για τον αγώνα «Belles Historic Trail» των 22 χλμ + 1340 μ., για τον αγώνα «Sultanitsa Trail Run» των 8 χλμ + 502 μ στις 09:00 π.μ και για τον αγώνα «Riko Kids Run» των 1,2 χλμ + 65μ στις 09:15.

Συγκεκριμένα:

Αγώνας Βουνού με την επωνυμία «Βelles Historic Trail» : 22 χλμ + 1340 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς.

Αγώνας βουνού με την επωνυμία «Sultanitsa Trail Run» : 8 χλμ + 502 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς.

Αγώνας βουνού με την επωνυμία «Yidi Vertical Challenge» : 1 χλμ + 310 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς.

Αγώνας βουνού με την επωνυμία «Riko Kids Run» : 1,2 χλμ + 65 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς.

Αφού διαβάσετε τους όρους, το κόστος συμμετοχής, τα έπαθλα και λοιπές πληροφορίες για τον αγώνα, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή με την εγγραφή σας στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης : www.belleshistorictrail.gr

Νέο Πετρίτσι 15/2/23

Εκ της Οργανωτικής Επιτροπής

KΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ

H διοργάνωση περιλαμβάνει τους αγώνες:

«Βelles Historic Trail»: 22 χλμ + 1340 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς.

«Sultanitsa Trail Run»: 8 χλμ + 502 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς.

«Yidi Vertical Challenge»: 1 χλμ + 310 .μ θετικής υψομετρικής διαφοράς.

«Riko Kids Run»: : 1,2 χλμ + 65 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς.

1. ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:

Κατά μήκος διαδρομών όλων των αγώνων, θα υπάρχει επαρκής και διακριτή σηματοδότηση, που συνίσταται από:

Πινακιδάκια PVC με το χρώμα και λογότυπο κάθε αγώνα.

Σήματα κατεύθυνσης δεξιά και αριστερά (με τα ίδια διακριτικά χρώματα).

Αντανακλαστικά σημαιάκια χαρακτηριστικά της διοργάνωσης.

Ταινία έργου και χρώμα κόκκινο σε εμφανή σημεία των διαδρομών.

Βαφή με κόκκινο χρώμα σε πέτρες και βράχους στη διάρκεια της διαδρομής.

Απαγόρευση διέλευσης (STOP).

Στους Σταθμούς Τροφοδοσίας ενημερωτικές πληροφορίες για τη χιλιομετρική απόσταση, την υψομετρική διαφορά και τη θέση του συγκεκριμένου Σταθμού.

Επίσης το στίγμα της διαδρομής του κάθε αγώνα θα είναι διαθέσιμο σε μορφή gpx για όσους χρησιμοποιούν συσκευές gps ή έξυπνα ρολόγια.

Μετά τον τελευταίο δρομέα θα ακολουθεί έμπειρος συνοδός (σκούπα).

2. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ :

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Belles Historic Trail

Η διαδρομή των 22 χλμ + 1340 μ. είναι κυκλική και έχει αφετηρία και τερματισμό στο ίδιο σημείο, την κεντρική πλατεία του Νέου Πετριτσίου Σερρών. Ξεκινάει από υψόμετρο 55 μ. και φθάνει στο υψηλότερο σημείο τα 1100 μ. στο 12,3χλμ στο σημείο «Γέρακας». Η συνολική θετική υψομετρική αγγίζει τα 1340 μέτρα. Στη διαδρομή των 22 χλμ τα 17χλμ (78%) είναι μονοπάτια, τα 3 χλμ (13%) είναι δασικός δρόμος και τα 2 χλμ (9%) είναι άσφαλτος.

Αναλυτικά: Από την εκκίνηση, αρχίζει η ανηφόρα σε ασφαλτόδρομο για 600 μ. μέσα στο χωριό. Στη συνέχεια είσοδος στο «Μονοπάτι των Ξυλοκόπων», το οποίο αποτελεί την πλέον απαιτητική διαδρομή του αγώνα, με συνεχή ανάβαση σε κακοτράχαλο μονοπάτι, μήκους 3,4 χλμ, όπου από τα 55 μ, φθάνουμε στα 540 μ. υψόμετρο παίρνοντας θετική υψομετρική διαφορά 485 μ. Στο 4,7χλμ και σε υψόμετρο 344 μ -στο ρέμα της Σουλτανίτσας- θα υπάρχει ο 1ος Σταθμός Τροφοδοσίας με νερό, ισοτονικά, αναψυκτικό και ότι άλλο προβλέπεται για αγώνα βουνού. Από εκεί συνεχίζουμε προς το «Μονοπάτι του Νερού». Πρόκειται για μία μοναδική διαδρομή, μέσα σε βαθύσκιωτα δάση οξιάς και μικρούς καταρράκτες. Στο 7ο χλμ (υψόμετρο 561 μ) βγαίνουμε σε δασικό δρόμο, όπου θα υπάρχει ο 2ος Σταθμός Τροφοδοσίας με νερό, ισοτονικά, αναψυκτικό και ότι άλλο προβλέπεται για αγώνα βουνού. Συνεχίζουμε με συνεχόμενη ανηφόρα σε δασικό δρόμο για τα επόμενα 3 χλμ, στο 10 χλμ στρίβουμε αριστερά μέσα στο δάσος στη θέση «Φουντουκιές» και για αλλά 2,3 χλμ διασχίζουμε το δάσος έως ότου φτάσουμε στο 12,3χλμ (υψόμετρο 1100 μ.) και στο παλιό φυλάκιο «Γέρακας», το οποίο αποτελεί και το υψηλότερο σημείο της διαδρομής μας. Εκεί θα λειτουργεί και ο 3ος Σταθμός Τροφοδοσίας με νερό, ισοτονικά, αναψυκτικό και ότι άλλο προβλέπεται για αγώνα βουνού. Στη συνέχεια κατηφορίζουμε νότια σε μονοπάτι το οποίο διέρχεται δίπλα από οχυρωματικά έργα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στη διαδρομή μας θα έχουμε έχουμε την ευκαιρία να διέλθουμε (προαιρετικά για όποιον το επιθυμεί) μέσα από ένα «Στέγαστρο Διμοιρίας», αμυντικό έργο της εποχής του «Ψυχρού Πολέμου», χωρίς να βγούμε εκτός διαδρομής. Συνεχίζοντας την κατηφόρα , και εάν καιρός το επιτρέψει, θα απολαύσουμε τις κορυφές του χιονισμένου Λαϊλιά, αλλά και τη λίμνη της Κερκίνης. Οδεύοντας ήδη στην επιστροφή μας προς το χωριό και τον τερματισμό με περισσότερη κατηφόρα και λιγότερη ανηφόρα, σε μονοπάτι μέσα από κορυφές. Πρόκειται ουσιαστικά για τον παλαιό δρόμο που ήταν σε χρήση πριν από τον Β΄ Π.Π. και από αυτό κατηφόρισαν τα γερμανικά στρατεύματα μετά την επίθεση στην Ελλάδα και τη «Μάχη των Οχυρών» στις 6/4/1941. Στο 18ο χλμ συναντάμε και πάλι οχυρωματικά έργα επίσης της εποχής του «Ψυχρού Πολέμου», οπού και βγαίνουμε σε άσφαλτο για 200 μ. για να ξανά τρέξουμε σε μονοπάτι στο 18,2 χλμ. Τέλος, στο 19ο χλμ, βγαίνουμε από το μονοπάτι και τρέχουμε σε ασφαλτόδρομο για 800 μ. Στο 19,8 χλμ σε υψόμετρο 266 μ., θα υπάρχει ο 4ος Σταθμός Τροφοδοσίας και τελευταίος μόνο με νερό και ισοτονικά για να ξανά μπούμε στο τελευταίο μονοπάτι της διαδρομής «Μονοπάτι Νερού» όπου για 2,2 χλμ θα τρέξουμε δίπλα από τα γάργαρα νερά της Σουλτανίτσας, στον ίσκιο αιωνόβιων πλατανιών. Στο 21,4 χλμ, μπαίνουμε και πάλι στις γειτονιές του χωριού για μόλις 600 μ., πριν καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία Νέου Πετριτσίου και στον τερματισμό.

Sultanitsa Run Trail

Από την εκκίνηση, αρχίζει η ανηφόρα σε ασφαλτόδρομο μέσα στο χωριό για 600 μ. Στη συνέχεια είσοδος στο «Μονοπάτι των Ξυλοκόπων», το οποίο αποτελεί την πλέον απαιτητική διαδρομή του αγώνα, με συνεχή ανάβαση σε κακοτράχαλο μονοπάτι, μήκους 3,4 χλμ, όπου από τα 55 μέτρα, φθάνουμε στα 540 μ. υψόμετρο παίρνοντας θετική υψομετρική διαφορά 485 μ. Στο 4,7 χλμ και σε υψόμετρο 344 μ. στο ρέμα της Σουλτανίτσας, θα υπάρχει ο 1ος και μοναδικός Σταθμός Τροφοδοσίας με νερό, ισοτονικά, αναψυκτικό και ότι άλλο προβλέπεται για αγώνα βουνού και από εκεί συνεχίζουμε για να μπούμε στο «Μονοπάτι Νερού» όπου για 2,7 χλμ θα τρέξουμε διπλά από τα γάργαρα νερά της Σουλτανίτσας και στον ίσκιο αιωνόβιων πλατανιών. Στο 7,4 χλμ, μπαίνουμε για 600 μ. και πάλι στις γειτονιές του χωριού, για να καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία του Νέου Πετριτσίου και στον τερματισμό.

 

3. Yidi Vertical Challenge

Η εκκίνηση είναι ατομική και δίνεται στην κοιλάδα Λόντζα του Νέου Πετριτσιου, στη θέση «Σπαστήρας» και δίπλα στο ρέμα της Σουλτανίτσας σε υψόμετρο 250 μέτρων. Πρόκειται για έναν αγώνα κάθετης ανάβασης απόστασης 1 χλμ με υψομετρική διάφορα 310 μ., οπού ξεκινώντας από τα 250 μετρά οι συμμετέχοντες φτάνουν μόλις μέσα σε 1χλμ στα 560 μ, σην κορυφή «Αντιαεροπορικό». Στην τοποθεσία υπάρχουν οχυρωματικά έργα του Α’ και Β΄ Π.Π., ενώ η πανοραμική θέα στην σερραϊκή ενδοχώρα εντυπωσιάζει. Ο αγώνας χαρακτηρίζεται «από το ένα σημείο στο άλλο σημείο». Η βράβευση τον τερματίσαντων αθλητών θα γίνει στην κορυφή «Αντιαεροπορικό».

4. Riko Kids Run

Πρόκειται για παιδικό αγώνα, με μασκότ Τον Ρίκο. Ένα ημίαιμο τεριέ με … ειδικές ικανότητες. Αγώνας -με πολλά μηνύματα- διαδρομής για 1,2 χλμ + 65 μ. υψομετρικής διαφοράς μέσα στις γειτονιές και στους δρόμους του Νέου Πετριτσιου. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα λάβει μέρος στην κεντρική πλατεία του χωριού.

3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Στους αγώνες «Belles Historic Trail», «Sultanitsa Run Trail» και «Yidi Vertical Challenge» μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες, που έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18) έτος της ηλικίας τους.

Ο αγώνας «Sultanitsa Run Trail» προτείνεται και σε δρομείς που δεν έχουν εμπειρία, από αγώνες ορεινού τρεξίματος καθώς δεν έχει μεγάλο συντελεστή δυσκολίας.

Στον παιδικό αγώνα «Riko Kids Run» μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά, από 6 έως 12 ετών.

Ο κάθε αθλητής, αθλήτρια και κηδεμόνας στην περίπτωση που τρέχουν τα παιδιά τους αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου πριν τον αγώνα και υποχρεούται να αποδεχτεί την ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση κατά την διάρκεια της εγγραφής του/της. Η μη αποδοχή, έχει ως αποτέλεσμα την μη ολοκλήρωση της εγγραφής.

4. ΕΓΓΡΑΦΕΣ & ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι εγγραφές ανοίγουν την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 και θα ολοκληρωθούν μέχρι την συμπλήρωση των στις 22 Μάϊου 2023, για όλους τους αγώνες της διοργάνωσης «BELLES HISTORIC TRAIL RACES 2023». Tην ημέρα των αγώνων δεν θα επιτρέπονται εγγραφές.

Οι εγγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν:

Ηλεκτρονικά: Συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης : www.belleshistorictrail.gr.

Συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα που θα του αποσταλεί μέσω e-mail (επικοινωνία με υπεύθυνο στο τηλ : 6971872071)

Κόστος συμμετοχής:

= Για τοναγώνα «Belles Historic Trail» 20 €

= Για τοναγώνα «Sultanitsa Trail Run» 15 €

= Για τοναγώνα Yidi Vertical Challenge 15€

= και ΔΩΡΕΑΝ για τον παιδικό αγώνα Riko Kids Run

Πληρωμή μέσω πλατφόρμας Viva Wallet με χρεωστική κάρτα, πιστωτική κάρτα η προπληρωμένη κάρτα.

Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής, δεν επιστρέφεται το ποσό που καταβλήθηκε.

5. ΠΑΡΟΧΕΣ:

Στον αγώνα «Belles Historic Trail» : Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τροφοδοσία σε τέσσερις (4) σταθμούς, τεχνικό μπλουζάκι για όλους τους αθλητές, αναμνηστικό μετάλλιο για τους αθλητές που θα τερματίσουν (Finisher), σακίδιο, ιατρική κάλυψη σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης, πρόχειρο γεύμα και τοπικά εδέσματα. Επίσης Εκπτωτική Κάρτα σε επιχειρήσεις – μέλη του Σωματείου Επαγγελματιών Κερκίνης.

Στον αγώνα «Sultanitsa Trail Run» : Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τροφοδοσία σε έναν (1) σταθμό, τεχνικό μπλουζάκι για όλους τους αθλητές, αναμνηστικό μετάλλιο για τους αθλητές που θα τερματίσουν (Finisher), ιατρική κάλυψη σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης, αθλητικό σακίδιο, πρόχειρο γεύμα και τοπικά εδέσματα. Eπίσης Εκπτωτική Κάρτα σε επιχειρήσεις – μέλη του Σωματείου Επαγγελματιών Κερκίνης.

Στον αγώνα Yidi Vertical Challenge : Τεχνικό μπλουζάκι για όλους τους αθλητές, αναμνηστικό μετάλλιο για τους αθλητές που θα τερματίσουν (Finisher), ιατρική κάλυψη σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης, γεύμα μετά τον αγώνα με τοπικά εδέσματα. Εκπτωτική Κάρτα σε επιχειρήσεις – μέλη του Σωματείου Επαγγελματιών Κερκίνης

Στον αγώνα Riko Kids Run : Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αθλητικό μπλουζάκι ή καπέλο για όλα τα παιδία, αναμνηστικό μετάλλιο για τα παιδία που θα τρέξουν. Ιατρική κάλυψη σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης, πρόχειρο γεύμα με τοπικά εδέσματα για τους μικρούς μας φίλους.

6. ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ:

Η παράδοση-παραλαβή των αριθμών, από τη γραμματεία του αγώνα, θα γίνει το Σάββατο 03/06/23 στην κεντρική πλατεία του χωριού από τις 17:30 έως 20:30 και την Κυριακή 04/06/23 τις 07.00 έως 08:00 πμ στο χώρο εκκίνησης στην κεντρική πλατεία του Νέου Πετριτσίου.

Τεχνική ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί 10΄ λεπτά πριν την εκκίνηση των αγώνων, επίσης θα αποσταλεί ενημερωτικό email στον καθένα ξεχωριστά. Δεν θα υπάρχει χρονικό όριο αποκλεισμού, αλλά ορίζεται το χρονικό όριο των πέντε (5:00) ωρών για την ολοκλήρωση του αγώνα Belles Historic Trail, μετά το χρονικό όριο των (5) ωρών ο αθλητής θα επιβιβάζεται σε όχημα της διοργάνωσης για την ασφαλή επιστροφή του. Σε σημεία της διαδρομής και στους σταθμούς τροφοδοσίας άτομα της διοργάνωσης θα καταγράφουν το πέρασμα των αθλητών και αθλητριών. Για τον αγώνα Sultanitsa Trail Run δεν θα υπάρχει χρονικό όριο αποκλεισμού άλλα μετά το χρονικό όριο των τεσσεράμισι (4,5) ωρών ο αθλητής θα κινείται με δίκη του ευθύνη στα μονοπάτια και τους δρόμους. Αθλητής που τυχόν εγκαταλείψει τον αγώνα, πρέπει να απευθυνθεί στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου, να παραδώσει τον αριθμό συμμετοχής του, όπου θα ενημερωθεί για τον τρόπο επιστροφής του στον τερματισμό.

7. ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ:

Belles Historic Trail:

= 4,7 χλμ. Πλήρης σταθμός και Σημείο Καταγραφής Αθλητών.

= 7,2 χλμ. Πλήρης σταθμός και Σημείο Καταγραφής Αθλητών.

= 12,3 χλμ. Πλήρης σταθμός και Σημείο Καταγραφής Αθλητών.

= 19,8 χλμ. Πλήρης σταθμός και Σημείο Καταγραφής Αθλητών.

 

Sultanitsa Trail Run:

= 4,7 χλμ. Πλήρης και Σημείο Καταγραφής Αθλητών.

Yidi Vertical Challenge

Δεν θα υπάρχει ενδιάμεσος σταθμός.

Riko Kids Run

Δεν θα υπάρχει ενδιάμεσος σταθμός.

8. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:

Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές, τις αθλήτριες και τα παιδία. Συστήνεται όμως να έχουν υδροδοχείο. Επίσης προτείνεται προς τους αθλητές η χρήση αθλητικών παπουτσιών με τεχνικές προδιαγραφές για βουνό. Νερό και ισοτονικά θα προσφέρονται μόνο σε κύπελλο μίας χρήσης.

9. ΕΠΑΘΛΑ:

>>>Αναμνηστικά – έπαθλα Belles Historic Trail:

1). Για τους τρεις (3) πρώτους νικητές Γενικής Κατάταξης, άνδρες και γυναίκες: Έπαθλο – Μετάλλιο τερματισμού.

 2). Για τους δυο (2) πρώτους (άνδρα-γυναικά) της Γενικής Κατάταξης του Belles Historic Trail θα έχει και κάποιο εξτρά δώρο (καλάθι τοπικών προϊόντων κλπ)

 3). Για όσους τερματίσουν αναμνηστικό μετάλλιο.

Ηλικιακές κατηγορίες Άνδρες:

 1). 18 έως 39 ετών: Βράβευση μονό ο πρώτος

 2). 40 έως 49 ετών: Βράβευση μονό ο πρώτος

 3). 50 έως 59 ετών: Βράβευση μονό ο πρώτος

 4). 60 ετών και μεγαλύτεροι μονό ο πρώτος

Ηλικιακές κατηγορίες Γυναίκες:

 1). 18 έως 39 ετών: Βράβευση μονό η πρώτη

 2) 40 έως 49 ετών: Βράβευση μονό η πρώτη

 3). 50 έως 59 ετών: Βράβευση μονό η πρώτη

 4).60 ετών και μεγαλύτερες: Βράβευση μονό η πρώτη

Σημείωση: Εξαιρούνται από τις ηλικιακές κατηγορίες οι τρεις (3) πρώτοι – πρώτες της Γενικής Κατάταξης και για να ισχύει η βράβευση θα πρέπει να υπάρχουν πάνω από πέντε (5) αθλητές ανά κατηγορία.

>>>Αναμνηστικά – έπαθλα Sultanitsa Trail Run:

 1). Για τους τρεις (3) πρώτους νικητές Γενικής Κατάταξης, άνδρες & γυναίκες: Έπαθλο – Μετάλλιο τερματισμού

 2). Για τους δυο (2) πρώτους (άνδρα-γυναίκα) της Γενικής Κατάταξης του Sultanitsa Trail Run θα έχει και κάποιο εξτρά δώρο (καλάθι τοπικών προϊόντων κλπ)

 3). Για όσους τερματίσουν αναμνηστικό μετάλλιο.

Ηλικιακές κατηγορίες Άνδρες:

 1). 18 έως 39 ετών: Βράβευση μονό ο πρώτος

 2). 40 έως 49 ετών: Βράβευση μονό ο πρώτος

 3). 50 έως 59 ετών: Βράβευση μονό ο πρώτος

 4). 60 ετών και μεγαλύτεροι μονό ο πρώτος

Ηλικιακές κατηγορίες Γυναίκες:

 1). 18 έως 39 ετών: Βράβευση μονό η πρώτη

 2) 40 έως 49 ετών: Βράβευση μονό η πρώτη

 3). 50 έως 59 ετών: Βράβευση μονό η πρώτη

 4).60 ετών και μεγαλύτερες: Βράβευση μονό η πρώτη

>>>Αναμνηστικά – έπαθλα Yidi Vertical Challenge :

Για τους τρεις (3) πρώτους νικητές Γενικής Κατάταξης, άνδρες & γυναίκες: Έπαθλο – Μετάλλιο τερματισμού.

>>> Αναμνηστικά – έπαθλα Riko Kids Run :

Για τους τρεις (3) πρώτους νικητές Γενικής Κατάταξης, Αγόρια & Κορίτσια: Έπαθλο – Μετάλλιο τερματισμού.

10. ΑΣΦΑΛΕΙΑ:

Η διοργάνωση θα φροντίσει για την ασφάλεια των αθλητών, με την παρουσία ομάδας Διάσωσης, που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα κατά μήκος της διαδρομής. Επιπλέον, στο σημείο του τερματισμού θα υπάρχει γιατρός και ασθενοφόρο. Ο κάθε αθλητής οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνηση του, ιδιαίτερα στα μονοπάτια και να παραχωρεί τη σειρά του σε πιο γρήγορους αθλητές, που ζητούν να προσπεράσουν. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα η Οργανωτική Επιτροπή, από αθλητές που αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό. Η Οργανωτική Επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη σε τυχόν προβλήματα υγείας ή σωματικής ακεραιότητας των αθλητών, που θα μετάσχουν στον αγώνα.

11. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ – ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Η οργανωτική επιτροπή ,αν αλλάξουν οι συνθήκες με τον Covid -19, μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης θα προσαρμόσει όλα τα δεδομένα στο ισχύον πρωτόκολλο την ημέρα τέλεσης του αγώνα που θα εγγυάται σε μέγιστο βαθμό την ασφάλεια και την υγιεινή όλων των συμμετεχόντων.

12. AΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ:

Η Οργανωτική Επιτροπή δεν ευθύνεται για απώλεια ζωής, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’ αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η Οργανωτική Επιτροπή αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος. Η Οργανωτική Επιτροπή αποποιείται κάθε οικονομικής ευθύνης σε περίπτωση εξωτερικής βοήθειας σε οποιονδήποτε αθλητή.

13. ΠΟΙΝΕΣ:

Αθλητές που δεν περάσουν από τα σημεία ελέγχου και θα παρακάμψουν της διαδρομής θα ακυρωθούν, μετά τον τελικό έλεγχο του ενδιάμεσου αποτελέσματος και τα ονόματα τους θα αφαιρεθούν από τον πίνακα αποτελεσμάτων. Αποκλεισμός προβλέπεται και για εκούσια απόρριψη ανόργανων σκουπιδιών (συσκευασίες από μη ανακυκλώσιμο υλικό) στις διαδρομές του αγώνα. Τυχόν άρνηση σε υποδείξεις ατόμων της Οργανωτικής Επιτροπής, τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού.

14. ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ:

Σε περίπτωση ιδιαίτερα ακραίων καιρικών συνθηκών ή άλλων απρόοπτων συμβάντων, η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αναβολής ή και ματαίωσης του αγώνα. Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα η Οργανωτική Επιτροπή θα ορίσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.

15. ΦΥΛΑΞΗ ΡΟΥΧΩΝ – Χώροι Υγιεινής:

Στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Πετριτσίου, θα υπάρχει χώρος πού θα χρησιμοποιηθεί ως αποδυτήρια για τους αθλητές και επιπλέον χώρος για την φύλαξη προσωπικών αντικειμένων. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργού χώροι υγιεινής (WC).

16. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η απόφαση της επιτροπής ενστάσεων, που απαρτίζεται από τον Διευθυντή Αγώνα, τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής και τους υπεύθυνους σταθμάρχες στη ζώνη ευθύνης των οποίων καταγράφηκε το συμβάν, εκδίδεται το αργότερο μέχρι την ώρα των απονομών και είναι τελεσίδικη.

17. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Σάββατο 03/06/2023 :

              =17:30 έως 18:30 μ.μ., Άνοιγμα γραμματείας, διάθεση πακέτου και μεταφορά αθλητών στην εκκίνηση του αγώνα.

              =18:50 μ.μ., τεχνική ενημέρωση=

              =19:00 μ.μ., εκκίνηση «Yidi Vertical Challenge».

              =19.30 μ.μ., απονομές.

              =20.45 μ.μ., λήξη αγώνα.

Κυριακή 04/06/23

              =07.00 έως 08:20 π.μ., Άνοιγμα γραμματείας, διάθεση πακέτου.

              ==08.20 π.μ., τεχνική ενημέρωση.

              =08.30 π.μ., εκκίνηση αγώνα «Belles Historic Trail».

              =09:00 π.μ., εκκίνηση αγώνα «Sultanitsa Trail Run».

              =09:15 π.μ., εκκίνηση αγώνα «Riko Kids Run».

              =12.00 απονομές για όλους τους νικητές..

              =14.00 λήξη αγώνα.

Στον τερματισμό θα υπάρχει πρόχειρο γεύμα με τοπικά εδέσματα παρασκευασμένα από τις γυναίκες του χωριού.

 

18. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ :

Η Διοργάνωση διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφισης και κινηματογράφησης του αγώνα, που πραγματοποιείται από εξουσιοδοτημένους συνεργάτες. Κάθε αθλητής του οποίου γίνεται δεκτή η αίτηση συμμετοχής, αποδέχεται αυτόματα το συγκεκριμένο όρο, γνωρίζοντας ότι ενδέχεται να εμφανιστεί το πρόσωπό του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση από τυχόν δημοσίευση υλικού του αγώνα.

19. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Εγγραφών : Νικόλαος Καντούρης – Τηλ.: 6971872071

Διαδρομής: Αλέξανδρος Σαμαράς – Τηλ.: 6936149780

20. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ :

Πρόεδρος: Παναγιώτης Σαββίδης 

Αντιπρόεδρος – Δημόσιες Σχέσεις : Σταματία Σαμαρά

Υπεύθυνη Σχεδιασμού : Κωνσταντίνα Σαμαρά

Οικονομική Διαχείρισση : Βαγγέλης Φιλιππίδης

Τεχνικός Διευθυντής Αγώνων: Αλέξανδρος Σαμαράς 

Υπεύθυνος Εγγράφων: Νικόλαος Καντούρης