Ικανοποιημένες Μαρινάκου και Λαβασά μετά το 10άρι (vid)

 Runbeat Team   8:48 12-06-2024  

Ικανοποιημένες Μαρινάκου και Λαβασά μετά το 10άρι (vid)


Διπλή εκπροσώπηση είχε η Ελλάδα στον τελικό των 10.000μ. γυναικών καθώς η Αναστασία Μαρινάκου και η Δάφνη Λαβασά βρέθηκαν στην εκκίνηση. Οι δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό με την πρώτη να τερματίζει σε 32:42:34 και την δεύτερη σε 33:57.79.

 

Η Αναστασία Μαρινάκου μετά την κούρσα της δήλωσε: «Σίγουρα είμαι χαρούμενη που είμαι εδώ μετά από οκτώ χρόνια σε ένα αγώνισμα που δε γνωρίζω καλά. Είμαι 16η θέση στην Ευρώπη, δεύτερη καλύτερη ατομική επίδοση, επιβεβαίωσα και δεύτερη φορά το όριο και αυτό δείχνει πως είμαι καλά. Πέρυσι ήμουν με νάρθηκα και φέτος κατάφερα να είμαι εδώ και να τρέχω καλά. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, ωστόσο θεωρώ πως είχα το περιθώριο να κυνηγήσω έναν καλύτερο χρόνο. Το αγώνισμα δεν το ξέρω ακόμη και χρειάζεται χρόνο να φτάσω σε καλύτερες επιδόσεις. Ήθελα να κάνω γύρω στο 32.10, όμως, δεν ήμουν τόσο φρέσκια. Τώρα περιμένω το όριο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σίγουρα το επόμενο διάστημα θα κάνω ένα δυνατό 5άρι. Θα συνεχίσω στα 5.000 μ. δε θα βιαστώ να ανέβω στα 10.000 μ., καθώς θέλω καλύτερους χρόνους».

Η Δάφνη Λαβασά από την πλευρά της τόνισε: «Ήταν υπέροχο, το στάδιο, οι άνθρωποι, η Ιταλία γενικά, είχα και την Αναστασία μαζί μου. Βέβαια, πάντα θέλουμε να τα πηγαίνουμε καλύτερα, όμως ο εχθρός του καλού, το καλύτερο. Είναι η πρώτη μου συμμετοχή στη διοργάνωση και αυτό είναι μεγάλη υπόθεση για εμένα. Στην αντοχή θέλει σταθερότητα και υπομονή».

Δείτε τις δηλώσεις των δυο κοριτσιών στην κάμερα της ΕΡΤ: