Ημερίδα ΣΕΦ: Τρομερός Ρίζος με 5,56 μ., πανελλήνιο Κ18 η Ρούσσου – Τα αποτελέσματα

 Runbeat Team   20:44 04-02-2024  

Ημερίδα ΣΕΦ: Τρομερός Ρίζος με 5,56 μ., πανελλήνιο Κ18 η Ρούσσου – Τα αποτελέσματα


Ο Γιάννης Ρίζος ήταν ένα από τα πρόσωπα της σημερινής ημερίδας στο κλειστό του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, αφού ξεπέρασε τα 5,56 μ. κι έγινε ο πέμπτος Έλληνας όλων των εποχών στον κλειστό στίβο. Παράλληλα έχασε στις λεπτομέρειες την προσπάθεια στα 5,66 μ., ύψος όπου επέλεξε στη συνέχεια να βάλει τον πήχη.

Ο αθλητής του Νίκου Βαρσάμη όπως και την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, έτσι και σήμερα έδειξε έτοιμος να κυνηγήσει ακόμη μεγαλύτερα άλματα. “Το πρώτο άλμα στα 5,66 μ. ήταν πραγματικά πολύ καλό. Πίστευα πως το έχω περάσει. Το ακούμπησα οριακά όπως έγινε και την περασμένη εβδομάδα με το 5,63 μ. στη Θεσσαλονίκη. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπω αυτά τα ύψη σε αγώνες”, είπε αρχικά ο Γιάννης Ρίζος και συμπλήρωσε: “Είμαι πολύ συνειδητοποιημένος με αυτό που κάνω. Δουλεύω σοβαρά και με στόχο να κυνηγήσω τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό και τους Ολυμπιακούς. Πριν δύο χρόνια έμεινα οριακά έξω από τις λίστες για το Ευρωπαϊκό θεωρώ πως δε θα συμβεί κάτι τέτοιο φέτος”. Ο Ρίζος ξεκίνησε τον αγώνα του με έγκυρο άλμα στα 5,20 μ. άφησε τα 5,30 μ., πέρασε με την δεύτερη τα 5,40 μ. και με την πρώτη τα 5,56 μέτρα. Ο Ρίζος πέτυχε σήμερα τη δεύτερη επίδοση της καριέρας.

 

Δεύτερος με 5,30 μ. ήταν ο Χρήστος Ταμάνης (Κύπρος) με 5,30 μ. και τρίτος ο Πέτρος Χατζίου με 5,20 μέτρα.

Η Ιουλιάνα Ρούσσου επέλεξε να τρέξει σήμερα 1.500 μ. και δικαιώθηκε, αφού έγινε η νέα κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στην κατηγορία Κ18. Η αθλήτρια τερμάτισε σε 4.28.67 βελτιώνοντας το ρεκόρ της κατηγορίας Κ18 που κατείχε η Αγλαΐα Παπαχρήστου με 4.31.97 από τον Ιανουάριο του 2000! Η Ρούσσου είναι η κάτοχος του ρεκόρ και στα 800 μ. στον ανοιχτό στίβο και είναι σίγουρο πως στο Πανελλήνιο θα επιδιώξει να κάνει δικό της και στα 800 μ. κλειστού (2.10.56).

Νίκη για Καμαρινό στα 60 μ. εμπ.

Η…άτυπη κόντρα του Γιάννη Καμαρινού με τον Χρήστο – Παναγιώτη Ρούμτσιο έβγαλε σήμερα νικητή τον πρώτο. Ο αθλητής του Χάρη Βαρυτιμίδη τερμάτισε πρώτος σε 7.85 και νέο ατομικό ρεκόρ, αφού είχε 7.86 από τη Θεσσαλονίκη κι έτσι συνέχισε τις καλές εμφανίσεις στη σεζόν. Ο Ρούμτσιος ακολούθησε με 7.92 σε μία ακόμη σταθερή εμφάνιση στη χειμερινή περίοδο.

Γρήγορες κούρσες σε 60 μ. και 200 μ. στην ημερίδα του ΣΕΦ

Η Άρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟ) επικράτησε στα 60 μ. στην ημερίδα του ΣΕΦ, με 7.37 και βελτίωσε το ατομικό της 7.41 από το 2022.

Η αθλήτρια του Δημήτρη Βασιλικού έφυγε καλά στην εκκίνηση, αναπτύχθηκε μετά τα 40 μ. και δεν είχε κανένα πρόβλημα να περάσει πρώτη τη γραμμή τερματισμού.

Η αθλήτρια προετοιμάζεται για τα 200 μ. στον ανοιχτό στίβο, εκεί όπου θα επιδιώξει τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης. Η Αναστασίου, η οποία στον προκριματικό πέτυχε 7.49, λίγο αργότερα στο πλαίσιο της προπόνησης της, έτρεξε και 200 μ. όπου τερμάτισε σε 23.83 και πέτυχε ατομικό ρεκόρ. “Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την παρουσία μου στα 60 μ. και το νέο ατομικό ρεκόρ, αλλά και την πολύ καλή εκκίνησης. Έγιναν κάποια λάθη στην κούρσα, ωστόσο το αποτέλεσμα με ικανοποιεί. Στο 200άρι μπήκα περισσότερο προπονητικά. ΄΄Ήμουν αρκετά κουρασμένη, παρόλα αυτά βγήκε κι εκεί ένα ρεκόρ. Η προετοιμασία μου πηγαίνει πολύ καλά κι ευελπιστώ πως το καλοκαίρι θα είμαι σε θέση να τρέξω στους χρόνους που στοχεύω στα 200 μέτρα. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι ο μεγάλος μου στόχους, ωστόσο στη σκέψη μου είναι και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ευχαριστώ τον τον προπονητή μου, Δημήτρη Βασιλικό, που είναι δίπλα μου“, είπε η Αναστασίου.

Τον εαυτό της ξεπέρασε και η Δήμητρα Τσουκαλά, που τερμάτισε σε 7.42 και έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις της χρονιάς. Η αθλήτρια του Χρήστου Τσιπουρίδη κάνει πολύ καλή σεζόν κι αναμένεται το καλοκαίρι να ξεχωρίσει και στα 100 μ.

Η τριάδα συμπληρώθηκε από την Εβελίνα Άνθη, που σημείωσε 7.53. Η Ραφαέλα Σπανουδάκη αγωνίστηκε στον προκριματικό και πέτυχε 7.49, ωστόσο στον τερματισμό χρειάστηκε ιατρική φροντίδα, καθώς έχει μια σύσπαση στο γαστροκνήμιο. Η αθλήτρια θα κάνει αύριο τις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του προβλήματος.

 

Ο Σωτήρης Γκαραγκάνης έτρεξε στον προκριματικό των 60 μ. και τερμάτισε σε 6.76, ωστόσο επέλεξε να μην μπει στον τελικό για να κρατήσει δυνάμεις για τα 200 μέτρα. Εκεί ήταν γρηγορότερος όλων με 21.10 σε μια κούρσα όπου έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ο αθλητής του Χρήστου Κατσίκα βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό στίβο, καθώς είχε 21.17, ενώ έδειξε πως είναι θέμα χρόνο να κατέβει τα 21.00 στον κλειστό στίβο. Ο 25χρονος έγινε ο ένατος Έλληνας όλων των εποχών στον κλειστό στίβο.

Ήταν μια καλή εμφάνιση. Σίγουρα δεν ήταν η τέλεια κούρσα, ωστόσο ήταν ένα δείγμα πως είμαι σε καλή κατάσταση. Μια επίδοση κάτω από τα 21.00 είναι στους άμεσους στόχους μου και νομίζω πως μπορεί να έρθει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Δεν έτρεξα στον τελικό των 60 μ., καθώς ήθελα να κρατήσω δυνάμεις για τα 200 μέτρα. Ο στόχος μου είναι τα 200 μ. και μόνο. Θέλω το καλοκαίρι να διεκδικήσω την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα“, είπε ο αθλητής΄.

Στα 60 μ. ο Λάμπρος Βολίκας αναδείχθηκε νικητής με 6.70, επίδοση που βελτιώνει το 6.77, που είχε από πέρυσι. Ο αθλητής από τη Χίο έχει απασχολήσει θετικά από την περσινή σεζόν και πλέον αναμένεται με ενδιαφέρον η συνέχεια του στη σεζόν. Ο Γιάννης Βοσκόπουλος ήταν δεύτερος με 6.71 και νέο ατομικό ρεκόρ και Νίκος Παναγιωτόπουλος τρίτος με 6.81. Ο Δημήτρης Χρυσάφης ήταν ο γρηγορότερος του προκριματικού με 6.70, ωστόσο στον τελικό δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα του, καθώς σταμάτησε στο πρώτα 20 μέτρα.

Στα 300 μ. νικητής ήταν ο Κύπριος Παϊσιος Δημητριάδης με 34.76 και ακολούθησε ο 17χρονος Κυριάκος Τσίκιλης, που τερμάτισε σε 35.08 κι έδειξε πως το καλοκαίρι θα είναι σε θέση να διεκδικήσει καλές επιδόσεις στα 400 μέτρα. Τρίτος ήταν ο Γιάννης Σιμόνι με 35.13.

Σακοράφα και Τεντόγλου στις εξέδρες του ΣΕΦ

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, δε θα μπορούσε να απουσιάζει από την ημερίδα του ΣΕΦ. η κ. Σακοράφα παρακολούθησε μεγάλο μέρος των αγώνων και χειροκρότησε την προσπάθεια μικρών και μεγάλων. Στο ΣΕΦ βρέθηκε και ο κορυφαίος άλτης του κόσμου, ο Μίλτος Τεντόγλου, προκειμένου να παρακολουθήσει τους αγώνες.

Τα αποτελέσματα